Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Antep'ten fener geçti

Antep'ten fener geçti
 

Gaziantepsporlu maçı ne kadar ciddi alıyor merak ettim.

Lig Tv’yi açmadan önce tahmin etttim. Stadı dolduracaklardır büyük ihtimalle dedim. Son şampiyon fenerbahçe geliyor. Bir baktım reklamlar var lig tv’de. Haydi artık bitsin reklam. Kredi kartı reklamı çıkıyor. Bekliyorum. Haydi artık!. Hayati maçların bir tanesi bu maç. Bunu kaybedersek Sivas maçı da zorlaşır. Moral bozukluğu oluşur. Lig tv bağlandı sonunda. Antepli tıkırında . Doksanlı yıllara döndüm.Gündüz maçları olurdu. Okulda gittiğimiz kurstan sonra muhakkak maç olurdu. Sabırsızlıkla beklediğimiz maçlar. İşte bugün oynanacak maç ta böyle. Zevkli, çoşkulu maç olacak. Umarım oyunun sonunda gülen taraf biz oluruz. İlk başta zor gibi görünüyor maç. Tabiki zor maç olacak.Maçın havası böyle.

Alex oynayacak bugün. Fener kazanmak zorunda. Biliyorlar bunun önemini. Alex ne yapacak bakalım.Bu arada maldonado ile anlaşılmış. hayırlısı olsun. Onun özellikleri çok basit. Gol atmaktan daha çok attırmayı seviyor. Basit oynuyor, soğukkanlı birisi. Bakalım ne olacak?.İmza atılsın, formayı giysin , çıkıp oynasın bakacaz ve göreceğiz. Fenerbahçe şanslı . Çünkü alexi var. Fener kaybederse bunu söylüyorum çok şey kaybeder. Maçtan önce bu kadar yazı yazdım. Maçta kim bilir neler çıkacak.

Kadrolar geldi. Ben fenerin kadrosuyla uğraşıyorum. Sürpriz var kadroda . Selçuk , kemal ikilisi gelmiş buraya. İkisi de uzun zamandır oynamıyor. Artık fenerin futbolcusuysan hazır olacaksın. Bu konuda Kemale biraz tolerans göstermemiz gerek. O sürekli sakatlanıyor ve oynayamıyordu. Selçuk ta iyi toplar kesiyor. Kemal, eski takımına karşı oynuyor, ayrı bir motivasyon olabilir. Kemal kötü oynarsa hoşgörün. İyi çocuktur o. Haydi Selçuk iyi top kesmeler.

*Uzun zamandan sonra alex- semih ikilisi sahada olacak. Müthiş ikili yeniden sahada. Alex sakattı , bu takımın beynidir alex. Attığı ve attırdığı goller belli. Semih te alex olmadığında gol yollarında öksüz kalıyor.

Top santarda. Antepli küfür ediyor fenere. Ah ! ahhhhh. Adam olmaz Anadolu adam olmaz. İlk tehilike fenerden geldi Carlosun frikiğiyle. Bu bir gözdağıydı Rakip takıma.

Alex takıma girmiş takıma hava gelmiş.Lider oyuncu ya. Fişekliyor diğerlerini. Fenerin biraz daha basit oynması şart. Zoru seçme, akıllı ol. Futbol basit işidir.

Uğur yine anlamsız oynuyor. Fenerin futbolcusu değil diyoruz . hata mi ediyoruz?. İşte adam rasgele pas veriyor.. Fenerbahçe Antepe çok duran top veriyor. Gole davet ediyor Antep’i.

Bu arada Semih ceza alanında düşürüldü . Açık penaltıydı. Hakem yumdu gözünü , tıkadı kulağını üç maymunu oynadı. Ben bir şey göredim diye. Volkan çok güzel vuruyor toplara. Hiç riske girmeden. Uzağa çizgi çekersin ya . Volkan da o hizada topu atıyor sanki. Fener isterse maça hükmeder. Ama hükmedemiyor.

Ama fenerde hükmetme adına gayret var, istek var. Her şey var. Böyle oynasın canımı yesin. Selçuk hep zoru seçiyor ve topu en yakınına atmak yerine olmayacak yere atıyor. Gaziantep’e pas oluyor bunun kaptırdığı toplar.

Kameraya bak kameraya. Ligtv’nin kamerası çok dandik ha. Şut çekiliyor biz şutu göremiyoruz maalesef .Nasıl başarıyorlar bunu .Kamera özürlüleri sizi.

Kemal Arslan uzun süredir oynamıyor oynamıyor dedik; ama bir şut çekti gol oldu. Aferin Kemal. İşte fenerbahçe. Sonra yapacağınız iş. Agresif oynayın biraz.

İşte bu kadar alex dokunuyor fener 2-0 yapıyor. Aslında skoru ne söylüyorsun. Herkes biliyor skoru=))).

2-0 oldu rahatladık. Antepli küfüre devam!. Edin. Kötü söz sahibine derler.

Alex topu aldı. Bir pas attı. Ha hadi be dedim. Bir orta 3-0 . Teker teker atıyoruz. Alex geldi fener düzeldi. Ligin ağası paşası geldi. Herkes haddini bilsin.

Yağmurlu havada su yok size. Kemale bravo. Devam koşmaya. İlk yarıyı önde bitirdik. Herhalde maç böyle biter. 3-0’dan 4-3 olmaz inşallah.

İkinci yarı başlayacak. Dört gözle bekliyorum. Antepin Başkanı Galatasaraylı . Antepliler hazmedemiyor herhalde takımlarının yenilmesine.

İkinci yarı başladı. Tempo kaybolmuş. Herkes sessiz. İkinci yarıda bir şey YOK. Fener skorun vermiş olduğu rahatlıkla oynuyor. Antep te maçı bırakmıyor. Baskı var Antepte.

Devid gene ortaya çıkıyor. Fenerde iyi adamlar var. Devid, alex( o bir yana), carlos filan. Devid maç içinde yok. Bir şut çekiyor golü atıyor. Trabzon maçlarında yaptıklarını tekrar yapıyor.

Dördüz doğurdu fener. Beşiz gelir mi acaba. İçimize doğmuş. Devid 2.golü attı. Oğuz üzülüyor. Oğuza tepki geldi neden yiyorsun diye. Maçtan sonra da bunu konuşacaklar. O fenerin attığı gollerin karşısında zubizerattayı getir yer.

Çocuk doğdu. Beşiz doğdu. Bekliyoruz maçın bitmesini. Kezman oyuna girdi. Mutsuz, kendini bırakmış. Bırakın da gideyim diyor. Yazık!

Ne yazık olsun aslında. Adam gitmek istiyor. Güle güle. Aferin ev sahibine. Maçı hiç bırakmıyor. Yılgınlık hiç hiç yok. 10-0’da mağlup olsa yola devam diyor. O baskının sonucunda top direkten döndü.

İşık var bu takımda.

Maç bitti. Oh be. Sivyus haftaya senin memleketine geliyoruz. Canınızı okuyacaz vallaha. Haberin ola, yakacaz sizi.

Fener üç puanla döndü diğerleri düşünsün artık. Galatasaray – Bursa’yı yener, ama Fenerde galatasarayı yener.

Hakem de hikayeydi .

Saygılar sevgiler.....

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..