Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '20

 
Kategori
Blog
 

Araç Kiralama İşlemleri

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
1. Firma araştırın
Araç kiralarken fiyat karşılaştırma ve indirim fırsatlarına bakmak gerekir. Bu sayede birçok özel teklifle karşılaşarak kiralamayı çok daha kolay hale getirmek mümkündür. Bu sebeple bir firmaya gittiğinizde aklınızdaki tüm soru ve kampanyaları tereddüt etmeden sormanız çok önemlidir. Tabii gitmeden önce iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor.
 
2. Küçük araç kiralayın
Araç kiralamada küçük araçların fiyat avantajı her zaman görülmektedir. Online rezervasyon için küçük bir araç tercih ederek, özellikle firmaların küçük bir aracı olmadığı zamanlarda ücretsiz araç yükseltme seçeneğinden yararlanma şansına sahipsiniz.
 
 
 
Kullanımı kolaydır ve daha az park sorunu vardır. Yakıt tüketimi de daha azdır. Bu yüzden Tazmanya seyahatimde Hyundai Getz'i seçtim. Kiralık araç erken iade edildiğinde para iadesi olmadığını bilin.
 
3. Yakıt durumunu kontrol edin
Aracı geri götürmeden hemen önce tam yüklü olarak almalısınız. Ülkemizde çoğunlukla size çeyrek depo altında kiralanmaktadır. Akaryakıt göstergesinin başında olduğu hatta dikkat edin ve araç tesliminde aynı hatta kadar yakıt doldurarak iade edin.
Bunu ajansa bırakırsanız, aldığınızdan daha fazla doldurulma ve size daha pahalıya mal olma şansı vardır. Bunun da sizden tahsil edildiğini unutmayın. Çok fazla yakıtla dönerseniz, bunun için size ödeme yapılmaz.
 
 
4. Sigortayı ihmal etmeyin
Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri sigorta acentesinin kişisel araç poliçesini kapsayıp kapsamadığıdır. Kredi kartı ile ödeme yapıyorsanız, sigorta gerekli olabilir. Ancak sigortanız bunu karşılamıyorsa acente tarafından sağlanan sigortadan yararlanmak mümkündür. Sigortasız araç kullanırken meydana gelen hasarlardan siz sorumlusunuz.
 
 
 
Avustralya'daki ilk karavanım 3 metre yüksekliğindeydi ve bana 1.000 AU $ 'a mal oldu. Sigortaların geçerli olması için birkaç koşul olduğunu unutmayın. Sürücü kaza anında alkol veya herhangi bir uyuşturucu madde etkisi altında olmamalı, yasal hız sınırlarını aşmamalı ve araç karayolu dışında kullanılmamalıdır.
 
5. Sözleşmeye dikkat edin
 
 
 Araç kiralamak çok kolay olsa da kafa karıştırıcı şeyler ile size gelebilir. Araç sürerken veya teslim süresinde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için yapılan anlaşmadaki tüm detayları incelemek önemlidir. Sözleşmeyi imzalamadan önce merak edilen bir şeyi sormanın hiçbir sakıncası yoktur. Ancak bu konuda endişeli hissediyorsanız, kiralamadan önce prensipleri araştırmanız, bilen biriyle gidip güzel bir pazarlık yapmanız çok faydalı.
 
 
 
Kaynak : İzmir Havalimanı Araç Kirama
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 4
: 50
Kayıt tarihi
: 21.08.20
 
 

Misyonumuz dünyadaki bilgileri düzenleyerek herkesin erişebileceği ve yararlanabileceği hale geti..