Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '16

 
Kategori
Tarih
 

Araplar bizi arkadan vurmadı

Araplar bizi arkadan vurmadı
 

ARAPLAR BİZİ ARKADAN VURMADI…


Ne zaman Araplarla yakınlaşma gündeme gelse, bazı çevreler hemen “Araplar bizi sırtımızdan vurdu” edebiyatını canlandırırlar. Bağdat bombalanırken, hatta Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa taciz edilirken bile, “Arapların bizi arkadan vurduğu”nu hatırlatarak, bu “hain”lerin başına gelen felaketlere seyirci kalmamızı isteyenler, hatta onlara bir darbe de bizim vurmamız gerektiğini söyleyenler olmuştur.(1) 

 

Çocukluğumuzda köpeklere ‘Arap kıs kıs’ gibi bilinçsiz sözler söylerdik. Lise ’de, Üniversite’de ise Arapların bizi arkadan hançerlediği konuları hep işlendi. Yıllar sonra anladım tabi işin özünü. Siyonizm’i bilen kişi neden Araplara düşman olmaya çalışıldığımızı üç aşağı beş yukarı anlar. Meğer Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) soyunun Arap olması birinci sebepmiş. İkinci sebep ise Müslüman coğrafyasını böl-parçala-yut Siyonist politikası. Müslüman Türk coğrafyası ile Arap Müslüman coğrafyası birleşir İslam ekonomi ortak pazarı kurar, Osmanlı ruhu canlanır ve Dünya yönetimi Müslümanların elinde olur. Korku buymuş. Ama hamdolsun uyandık. Rabbimiz bizi Siyonizm’in oyununa getirmedi. Bu konu ile ilgili araştırma kaynaklarımız ise aşağıdaki gibidir;

 

"Arkadan vurma" hikâyesinin merkezinde Mekke Şerifi Hüseyin'in 1916'da başlattığı isyan vardır. Hep atlanan nokta ise Şerif Hüseyin'in "Arapların tümünü temsil etmediği, aksine bir istisna olduğudur. Ortadoğu uzmanı tecrübeli gazeteci Cengiz Çandar, bu noktaya şöyle işaret ediyor:


"Mekke Emiri Şerif Hüseyin'in Hicaz'da bazı Arap bedevi kabilelerini ayaklandırarak 1916'da İngilizlerle işbirliği yaptığı doğrudur. Ancak, Birinci Dünya Savaşı konusunda genel bir bilgisi ve fikri olan herkes, bunun 'askeri açıdan' tayin edici bir değer taşımadığını bilir. İngilizlerin daha sonra yerine getirmediği 'bağımsızlık vaadi' ile işbirliğine çektikleri Şerif Hüseyin'in ve oğullarının komuta ettiği bedevi kabileleri, Mekke-Maan hattında, yani 'asıl cephenin gerisinde İngiliz kuvvetlerine yardımcı olmuştur.


'Asıl cephe', önce Süveyş Kanalı ve Kanal Harbi'nde Türk-Osmanlı kuvvetlerinin geri çekilmesinden sonra Filistin'de kurulmuştur. Filistin'de tek bir Arap ayaklanmamıştır. Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da Türk kuvvetlerini 'arkadan vuran' herhangi bir olay olmamıştır. Arapların ezici çoğunluğu, İstanbul'a yani Türkiye'ye sadık kalmıştır? Arabistan Yarımadası'nın Hicaz bölümünden Akabe'ye kadar olan 'cephe gerisi' dışında, Arapların Türkleri arkadan vurduğuna dair tarihte herhangi bir kayıt yoktur."[2]

 

          KAYNAK

(1)  http://www.turkish-media.com/forum/topic/74444-araplar-bizi-arkadan-vurmadi/

(2)  http://www.samsunbulten.com/araplar-osmanliyi-arkadan-vurdu-yalani-2722h.htm

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..