Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Artık büyüklerin dediği olmuyor!

Artık büyüklerin dediği olmuyor!
 

Artık büyükler ne derse küçükler onu yapmıyor. Neden böyle yorumluyorum, sanırım böyle yorumlamama bu seneki lig görünümü sebep oldu. Eski senaryolarda her sene bir Anadolu takımı çıkış gösterir, diğer sene ise o çıkış gösteren takım onuncu sıralara düşer başka bir Anadolu takımı dördüncü veya beşinciliğe oynardı. Küçük takımlar büyük takımlardan anca şans eseri ya da büyük takımların zaaflarından (sakatlık, kart cezalısı, o maça motive olmaması gibi) yararlanarak kazanırdı. Ama şimdi iyi durumdaki bir Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı Beşiktaş'ı Anadolu takımları yenebiliyor. Hatta maç öncesi futbol yorumcularınca maçın favorisi olarak gösterilebiliyor.

Bu bizim ülkemizin futbolda geliştiğinin göstergesidir. Bundan dolayı ben rahatsız değilim, hatta çok memnunum. Küçükle büyük arasındaki fark fazla olmamalı ki futbol sever her maça heyecanla bakmalı. Sadece derbi maçlarında stadyumu full doldurmamalı. Futbol olarak şuan zirvede olan ispanyadan örnek verirsek, şuan liginde şampiyon olmamış takım yoktur belki. Onlarda da Barselona gibi takımlar fazla şampiyon oluyor ama her takımın en az bir şampiyonluğu var. Bizde ise 4 takım arasında hatta 2 takım arasında paylaşılıyor her sene. Şampiyonlukta ne kadar iddialı takım olursa o kadar zevk verir.

Yani artık Anadolu takımları da şampiyon olur inşallah. Onlarında en az birer kupaları, istedikleri oyuncuyu kadroya katma güçleri ve Avrupada isimleri olur. İkinci ligimizde artık dışarıdan futbolcu getirte bilsin. Bizim Ümit ÖZAT nasıl Almanya ikinci liginde oynuyorsa, Almanya'lı bir futbolcuda bizim ikinci ligimizde oynamalı. Bunun içinde sadece istemek yetmiyor. Çaba sarf etmemiz gerekiyor.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..