Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '18

 
Kategori
Dünya
 

Asgari Ücret Kalksın, İşten Atma Kolaylaşsın!

Asgari Ücret Kalksın, İşten Atma Kolaylaşsın!
 

Bunu kim öneriyor biliyor musunuz?

Sözde dünyada fakirliği bitirecek olan ve verdiği kredilerle, ülkelerin kalkınmasına katkı yapmak amacıyla kurulmuş “Dünya Bankası!”

Ne zaman böyle bir öneri mi yaptı?

2019 çalışma taslağında…

Bu nasıl bir dünya bankası ki; emekçileri koruyan yasaların kaldırılması öneriliyor.

Dünya Bankası’nın yıllık Dünya Kalkınma Raporu taslağında yoksul ülkelerden asgari ücreti kaldırmaları, patronlara işçileri sebepsiz işten atma hakkı tanımaları ve sözleşmelere sınır koymalarını öneriyor.

Dünya Bankası’nın yıllık Dünya Kalkınma Raporu’nun taslağında bankadan borç alan ülkelere yönelik emek düşmanı tavsiyelerde bulunuluyor.

Taslakta yoksul ülkelerden asgari ücreti kaldırmaları, patronlara işçileri sebepsiz çıkartma hakkı tanımaları, iş sözleşmelerine getirilen koruma sınırlamalarını kaldırmaları isteniyor.

Dünya Bankası, önerdiği sınırsız sömürü koşullarının “otomasyona yatırımı durdurmak ve istihdamın sürmesi” için gerekli olduğunu savunuyor.

Dünya Bankası’nın 2013 Dünya Kalkınma Raporu’nda emekçileri koruyan denetimlerin istihdam seviyesine “çok az etki ettiği ya da etki etmediği” sonucuna varılmıştı.

Gördüğünüz gibi yoksullar için kurulduğu iddia edilen bir banka, hazırdaki sömürü düzeninin artarak devam etmesini talep ederek, kimden yana olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Tıpkı bir zamanlar IMF’nin ülkemize yaptığı gibi…

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..