- Kategori
- Güncel
Asgari ücret ve emekliye zam sonrası.
Zamlar yağmur oldu geliyor. Asgari ücret 1300? emeklilere 100? verildi ya, aslında o verilen hem devlete ben işverene ve üretici patronlara ürünlerine katmerli zam yapma fırsatı verdi. Çalışanın maliyetini abartma yalanları ile ürünlere katlamalı zam yaptılar
Çalışana %10 zam yapmak ile, ürettiğine de %10 zam yapmak doğru orantı değildir. Karşılığı hiç değildir. Bu durumda bir verirsin 3-5 alırsın.
Vatandaşa böyle giderse keşke şu ücret artışlarını yapmasalardı da bu zam yağmuru gelmese idi dedirtecekler. Bazı şeylere öyle zamlar geldi ki %100 den fazla. Örneğin zorunlu trafik sigortalarına.
Bunlar halka hiç vermediler ve geçim derdini iyileştirmeyi bilmiyorlar. İcraatları da halka ekonomik iyileştirme olarak olmadı zaten. Bu seçimde Kılıçtaroğlu'nun dolmuşuna gelip +100 emekliye ve asgari ücreti iyileştirme yoluna gittiler. Gittiler de sosyal paylaşımlı ekonomiyi bilmedikleri için, bu maliyeti dolaylı zamlar ile dengeleme yoluna yani ticari patron kafasına ya da şirket yönetir gibi zararı kapatma yoluna gittiler. Böyle iyileştirme zammı yapmak maaşlara kolay. Önemli olan mağdurun mağduriyetine ortak olabilmek. Acısını yine mağdurdan ve herkesten değil zengin iş adamlarının tatlı kârlarını kısarak olmalı idi. Şimdi ne oldu. İnsanlara biraz zam yapıp, bu bahane ile ürünlere de zam yapılıyor. Aslında iyilik mağdura değil, firmalara patronlara yapıldı. Devlet ve işverenler bir koydu iki üç alıyor böyle giderse fazlasını da alacaklar.