Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Asgari ücretle çalışan, sağlığına faydalı sebzelerden ne kadar tüketebilir?

Asgari ücretle çalışan, sağlığına faydalı sebzelerden ne kadar tüketebilir?
 

Rusya uçak kriziyle birlikte sebze ve meyvelerin fiyatları ucuzlayacak diye beklerken, aksine fiyatlar ikiye hatta üçe katladı.

Sebze ve meyve fiyatları bu kadar artmışken; sebzelerin faydalarından nasıl yararlanabiliriz?

1300 liralık asgari ücreti davulla zurna ile(!) çıkartıp, arkasından bir sürü spekülatif haber yaptıranlar, artan fiyatlar karşısında seslerini soluklarını çıkartmıyorlar.

1300 liralık asgari ücreti fazla bulanlar, Beyazıt Öztürk’e saldırmaya devam ediyorlar!

Ülke olarak ekonomik sıkıntılar içinde yaşarken, bir yandan da barış isteyen, çocuklar ölmesin, analar ağlamasın diyenleri linç ediyoruz. Oysa açılım süreci açıklanırken ne deniliyordu?

 “Analar ağlamasın, çocuklar ölmesin!”

Neyse biz asıl konumuza gelip, fiyatları üçe-beşe katlanan sebzelerin faydalarına bakalım.

Her ne kadar herkesin alıp da tüketmeyeceği sebzelerin faydalarına şöyle bir bakalım.

Her sebzenin mutlaka bir faydası vardır. Ama içlerinden bazıları sık görülen hastalıklara birebir. Her sebzenin ayrı ayrı faydaları varken uzmanlar köklü besinlerin faydalarına değiniyor…

Patates diyabete, 

Soğan kalbe,

Şalgam ise ağrılara şifa oluyor…

Yumrulu bitkiler olarak adlandırılan neredeyse hepsi sebze sayılan köklü bitkiler insan sağlığına muhteşem fayda sağlıyor. Uzmanlar 8 faydalı bu köklü besinlerin faydalarını sıralıyor…

Yer elması: Anne sütünü arttırıcı, kabızlığı giderici ve idrar söktürücü özellikleri de yer elmasını özel bir besin kaynağı yapıyor.

Patates: Şeker hastalığına iyi gelip susuzluğu gideriyor. Karaciğere de faydalı olan patatesin damar sertliğini ve ülseri önleyici etkileri de bulunuyor.

Havuç: Hastalıklara karşı da vücudun direncini arttırıyor. Göz ve cilt hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor.

Sarımsak: Sarımsak bakterilerin üremesini azaltırken, kansere karşı tedavide de etkili rol oynar. Tansiyon düşürücü, iştah açıcı, kan temizleyici gibi özellikleri vardır.

Soğan: C vitamini deposu olan soğan, mikroplara karşı vücut direncini güçlendirir. Damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da vücudu korur.

Şalgam: Eklem ağrılarına iyi gelen şalgam sivilce ve egzamaların tedavisinde de kullanılıyor. Boğaz iltihaplarını gideriyor, akciğeri temizliyor.

Pancar: Kansızlığı giderir ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Sinirleri yatıştırır.

Turp: C vitamini deposu olan turp vücudu güçlendiriyor. Dikkat toplayıcı, iştah açıcı, safra söktürücü ve mikropların üremesini engelleyici özelliklere de sahiptir.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..