Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Öykü
 

Aşık olmak istiyorum (3)

Aşık olmak istiyorum (3)
 

Özlem sınırlarını sonuna kadar zorluyor adeta hayattan yaşadığı acıların intikamını alıyordu. Artık eski kocasıyla uzaktan yakından bir alakası kalmamıştı.

Eve giriş geliş saatlerini kendi keyfine göre ayarlıyor, bu durum kardeşlerini ve annesini rahatsız ediyordu. Giyiminde de sınır tanımıyordu. Geçen yıllar süresinde eski yaşantısından eser kalmamış bambaşka bir Özlem olmuştu.

Bu arada babası ablasını hiç istemediği biriyle nişanlamak istedi. Ablasının da sevdiği uğruna canını vereceği bir erkek vardı. Babası her zaman yaptığı gibi ablasının aşkına da engel olmak istedi ve ablasını kendi istediği erkekle nişanlamak üzere misafirlere ertesi gün için randevu verdi.

Ablası Özlem’in yaptığını yaptı ve evden kaçarak sevdiği gençle evlendi. Babası ablasını da hiçbir zaman affetmedi.

Özlem ablası ve eniştesiyle yaşamaya başladı. Bazen küçük eve gidiyor bir süre orada kalıyordu. Yalnızlıktan sıkıldığında tekrar ablasının yanına gidiyor ablası eniştesi ve yeğeniyle zaman geçiriyordu. Haftanın bir günü babasının evde olmadığı saatlerde annesini görmeye gidiyor hayatını bu üçgen arasında geçiriyordu.

Tek başına yaşadığı zamanlarda ne kadar güçlü olduğunu fark etti. Aradan geçen yıllar onu çok daha kararlı çok daha kendine güvenir hale getirdi. Artık kendini çok daha iyi hissediyor kalbindeki yıkıntıları tamire çalışıyordu. Arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde, “ben aşık olmak istiyorum” diyordu.

Ortak arkadaşlarıyla gittiği mekanların birinde bir erkekle tanıştı. Önceleri arkadaş olarak birlikte zaman geçirdiler. Zamanla birbirlerini daha iyi tanıdılar. Özlem yıllar sonra yeniden aşkı buldu. Adam karısından ayrılmıştı ve adamın eski karısından yetişkin bir çocuğu vardı. Çocuk annesiyle birlikte yaşıyordu.

Özlem’le aralarında yaş farkı olmasına rağmen bunu hiç sorun etmediler. Adam da Özlem’e aşık olmuştu. Gittiği her yerde Özlem’i delicesine kıskanıyordu. Bu ilgi Özlem’in çok hoşuna gitti. Uzun zamandır tatmadığı bir duyguydu kıskanılmak. Kendini her ortamda koruyan bir erkeğe çok ihtiyacı vardı ve bu ilgiyi ona verecek erkeği bulmuştu. Yıllar sonra gelen bu erkeğin ilgisi sevgisi koruması onu çok mutlu etti.

Adam Özlem’in durumunu biliyordu. Özlem aşık olduğu adamdan hiçbir şeyi gizlememiş ona yaşadıklarını anlatmıştı. Birgün apansız bir zamanda evlenme teklifi aldı. Özlem o an hemen oracıkta, “evet” demek istedi. Ama bunu yapmadı. “Bunu ailemle konuşmalıyım bana biraz zaman ver” diyerek ailesinin onayına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Adam Özlem’in bu düşüncesine saygı duydu.

Özlem küçük eve geldiğinde ağabeylerini arayıp annesini de alarak hemen gelmelerini istedi. Annesinin aynı bahçede oturduğu halde babasından izinsiz evden tek başına çıkamayacağını bildiği için onu ağabeylerinin getirmesini istedi.

Büyük abisi, “iki saat sonra annemi de alıp geliyoruz” dedi. Küçük abisini ve annesini de alarak söylediği vakitte küçük eve geldiler.

Merakla Özlem’in ne söyleyeceklerini bekliyorlardı.

Özlem, “ben aşık oldum” dedi.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..