Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '20

 
Kategori
Deneme
 

Asimilasyon

Asimile ederek benliğini yok etmek. Bir çoğunluğa zorunluluk uygulanmadan, düşünceleri kabul ettirmektir. Kendi içinde eritme; özümleme, sindirme veya benzeşme uygulaması. Belirli bir fikri, düşünceyi, topluluğu ya da diğer bir grubun ana dili ve kültürü; baskı ile yitirme süreci olarak nitelendirebiliriz.

Cumhuriyet dönemi ile beraber yabancı misyonerler faaliyetlerine başladılar, Türkiye üzerindeki senaryolarını uygulamaya geçirdiler.

Türklerin örf adetleri kültürleri eğitimleri hatta öz benliklerine kadar milletimize asimilasyon yapılıyor. Türk halkı gelecek nesiller kendi kültürüne öz benliğine yabancılaştırılmıştır.

Birlik ve beraberliğimizi bozmak için aile kurumunu yok etmeye çalışmışlar. Toplumda dejenerasyon olarak her türlü haram ve yanlış bilgilerle (özentilerle) toplumu yönlendirmişlerdir. Yanlış örneklerle toplumu etkilemişlerdir. Nesilleri kendi kültüründen inancından uzaklaştırmışlardır.

Bazı ülkelerde, yada bazı rejimlerde asimilasyon için çeşitli baskı ve sindirme vasıtalarına başvurulduğunu biliyoruz. Bu vasıtaların en fazla uygulandığı alanların başında dil ve din gelmektedir. Sonra örf, adet, gelenek ve görenek üzerinde yoğunlaşan baskı ve sindirme politikasını görüyoruz.

 

 
Toplam blog
: 3
: 104
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Murat Barış Çetin, 18 Ocak 1976 Sinop Erfelek'de doğdu. Daha sonra Elazığ Poyraz'a taşındı. Burad..