- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Aşırı Tuzlu Yemek ve Kalp Krizi

Fazla tuzlu yemek kalp krizine neden olur mu?..
Toplum olarak tuz tüketimimiz artıyor...
Aşırı tuzlu yemenin tansiyonu yükselttiği, kilo almayı kolaylaştırdığı ve genel olarak sağlığa zararlı olduğu zaten biliniyor...
Tuz tüketiminin kalp krizi ile doğrudan bir ilşkisi yok...
Lâkin, tuzu azaltmanın kalp krizi geçirme ve kalp hastalığından ölme riskini de azaltacağını gösteren bazı bulgular var...
Düşük sodyumlu beslenme (uzun süreli uygulanabildiği takdirde) sadece kalp krizini değil, beyin krizi (inme, felç) olasılığını da azaltabiliyor...
Hipertansiyon problemi, kalp krizi riski, felç geçirme ihtimali olmasa dahi, her insanın tuzu mümkün olduğunca az tüketmesi öneriliyor...
Tuz ve sodyumdan yana zengin olan gıdalardan (turşular, konserveler, mandıra ürünü besinler, sucuk, pastırma ve sosisler, bazı soslar, ketçap, mayonez, hazır çorbalar) uzak durulması tavsiye ediliyor...
Uzun lafın kısası, tuzu azaltmak demek, hayatı uzatmak ve sağlık sorunlarından uzak kalmak demektir!