Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk bir anlık

Aşk bir anlık
 

Yakadaydılar. İkisi de uçurumun karşılıklı iki yakasında. Nasıl neden geldiklerinin hiç önemi yoktu. Birbirlerine bakmadılar, göz göze gelmediler. Hatta birbirlerini hiç fark etmediler bile. Karşılıklı iki yakada, taştan heykeller gibi öylece dikiliyorlardı, devinimsiz. İkisinin arasında bulunan ve ayaklarının bastığı yerde başlayan ama sonu görünmeyen, işitilmeyen, sezilmeyen, bilinmeyen dipsiz uçurumun sessizliğindeydiler. Konuşmamışlar, anlaşmamışlar, birbirlerini duyumsamamışlardı.

<ı>Birbirinden ayrı gemilerde yola çıkmışlardı. Aynı limana ulaşacakları mutlaktı. Çünkü tek bir liman vardı. Ve limanın nerede olduğu muammaydı.

Yakadaydılar. İkisi de uçurumun karşılıklı iki yakasında. Ve ikisi de aynı anda kendini boşluğa bıraktı. Uçurum bütün bilinmezliği ve cazibesiyle ’’gel’’ demişti onlara. Onlarda koşulsuz yola çıkmışlardı. Aynı çabuklukta ve aynı yavaşlıkta ikisi de süzülürken aşağı doğru , aynı yerde ve aynı zamanda yan yana geldiler. Aynı anda birbirinin ayrımına vardılar. Biri diğerinin elini sıkıntısız çekincesiz kararlılıkla tuttu. Diğeri kararlılıkla bıraktı elini birine. Zaman uzadı. Zaman durdu. Mekan kıpırdamadı. Yalnız ikisi vardı birbirinin elinde. Tüyden hafif ikiside...

<ı>Zamanın durması ellerinin birbirine bağlı olmasına bağlıydı. Mekanın kıpırtısız olması ellerinden birbirine geçen bağın tüm boşluğu doldurmasındandı. Varlıklarından ve geçmişlerinden getirdikleri yük, ellerindeki bağla ağırlıksızdı. Onlar etraflarında var olan, oluşan taşlara bakıyorlar, baktıkları taşlarda çiçekleri görüyorlardı. Gördükleri tüyden hafif.

<ı>Aşk bir anlıktı, bir anlık. İster bir dakika ister bin. İster bir yıl ister bin. Aşk bir anlık.


LEYLA

 
Toplam blog
: 105
: 670
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

Karlı bir kış günü, yaşam denilen bu yola düşmüşüm. Yürümüş yürümüş de bir arpa boyu yol alamamış..