Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk tek kişilik yaşanan yalnızlıktır aslında.

Aşk tek kişilik yaşanan yalnızlıktır aslında.
 

Aşk tek kişilik yaşanan yalnızlıktır aslında

Hep sorarız aşk kaç kişiliktir diye ve hep farklı cevaplar alırız. Çoğumuza göre iki kişiliktir, öyle ya aşkı yaşamak için iki kişi gerekmektedir. Aşk bir duygu alış verişi ise en basitinden baktığımızda evet aşk iki kişiliktir deriz.

Kimimize göre aşk üç kişiliktir, seven, sevilen ve seveni ret eden. Ret eden sevileni seviyordur ama ret edilen de onu kabul etmeyeni seviyordur .

İster iki kişilik olsun aşk isterse üç kişilik bence aşk tek kişiliktir.

Onu onun haberi olmadan severiz ve bazen bundan bizim bile haberimiz olmaz. Bir bakmışızdır ki tüm dünyamızı onun etrafında şekillendirmeye başlamışızdır. Eğer kaynağını bulmuş su gibi akan bu duygularımız karşılık bulmuşsa o zaman daha bir keyifli yaşarız aşkımızı. Ama o durumda bile aslında hep yine onu yalnız severiz, içimizden severiz, yüreğimizle severiz. Onunla yatar onunla kalkarız. Her kelimesine bin anlamlar katar, gülümsemesi gözlerimizin önüne gelince yüreğimize güneşler doğdururuz. Aşk bizi mutlu eden bir duygu olduğu için bu mutluluğu kaybetmemeye çalışırız. Yalnızlığımızı alıp götürdüğü için, içimiz de bin bir duygu kalabalığı yarattığı için aşka aşık oluruz ama aslında bilmeyiz ki gittikçe yalnızlığa doğru itilmeye başlamışızdır.

Mutlu aşk yok mudur? Diye sormuştu bir arkadaşım bir gün bende hayretle aşk zaten kendi mutluluk veren bir duygu değil midir? diye cevap vermiştim ona.

Sonra fark ettim ki Aşk beynimizi uyuşturmak için kendi kendimize söylediğimiz yalanların toplamından başka bir şey değildir. Ve ne yazık ki ne kadar sürerse sürsün biz bu yalanları bilerek ve isteyerek kabul ediyoruz. Çünkü aşkın verdiği o özel hisleri yaşamaktan kaçmıyoruz, kaçamıyoruz. Bir aşkta kendimize ne kadar az yalan söylemişsek o kadar az acı çekiyoruz. An an içimizde ki yalnızlığımıza itiyoruz kendimizi. Bir yazıda şöyle demişti yazar “seni ben yarattım, ben istediğim için bu kadar güzeldin”

Düşünsenize aşkta en mutlu olduğunuz dönemde bile içimizde hep bir yalnızlık duygusu hakimdir, hep bir yanımız eksik hep bir yanımız boşlukta gibi hissederiz. Şimdi itiraz seslerini duyar gibi oluyorum. Ama yaşadığınız aşkları şöyle bir düşünün ve ondan sonra cevabınızı verin derim.

Yaşananlar iki kişilik olabilir ama aşk tek kişilik yaşanan yalnızlıktır aslında.

hercaideniz

 
Toplam blog
: 44
: 1143
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

Aşktır hayata anlam katan, aşktır bizi yaşama bağlayan. Sustuysa içinizdeki çocuk, aşk zamandır ş..