Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Askerler ve yoksullar

Askerler ve yoksullar
 

YOKSULLUK HABERİ


Askerler ve yoksullar başlığını kullanmamın nedeni daha kolay anlaşılabilir olması içindir; aslında başlık YOKSULLAR ORDUSU ve SİLAHLI KUVVETLER ORDUSU dur.

Silahlı kuvvetler ordusunun misyonu olduğundan üretmeden beslenen ve hatta beslenmesi için harcanan paradan kat be kat fazlası da donatılması ve silahlanması için harcanmaktadır. Tarihin başlangıcında hâkimiyet ve savunma için yapılan savaşlar; medeniyet (silah sanayi) geliştikçe bir silah pazarına dönüşmüştür. Silah stokları artıkça veya yeni teknolojiler geliştirildikçe nerede savaşlar çıkarılması gerektiği düşünülerek savaş stratejileri oluşturulmaya başlandığı anlaşılmaktadır. YOKSA üretilen ve biriken silahların maliyeti nasıl karşılanabilir ki?

Buna karşılık yoksullar ordusunun bir misyonu ve fonksiyonu olmadığından açlıkla ve yoksullukla mücadeleyi kökten yok etmek için bir çözüm veya teknoloji üretilmemektedir.

OYSA dünyada orduların beslemesi ve donanımları için harcanan paranın yarısı yoksulluk için harcansa dünyada aç ve perişan insan kalmayacaktır. ÖRNEĞİN: yanılmıyorsam Türkiye’de Milli Savunma Bakanlığının bütçesi 15 Milyar $ civarındadır. 750 bin asker için harcanan bu para ASKER BAŞI yıllık 20.000 $ demektir. EĞER Devlet bütçesinden bu kadar para yoksullukla mücadele için ayrılsa ortada her yoksula yılda 1.500 $ harcansa 10 milyon insan bu fondan yararlanır ki ortada yoksul kalmayacağı gibi içlerinden bir çok üretken insan çıkacaktır.

ÖZET: Silahla savaş için ayrılan fon kadar yoksullukla savaş için ayrılsa dünyada yoksulluk kalmaz.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..