Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Askerlik ve Vatan ?

Askerlik ve Vatan ?
 

Günümüzde yaşadığımız Çoğrafya’da ülke olarak sürekli şehit haberleri duymaya alıştık duymaya da devam edeceğiz.

Türkiye’nin kurtuluşu söz konusu ise işi gücü bırakalım ve hep birlikte savaşalım.

Fakat artık devir ve çağ değişti. Savaşlar topla tüfekle yapılmıyor maalesef.

Savaşlar akılla, stratejiyle, bilim ve teknoloji ile ve medya ile yapılıyor.

Biz ülke olarak yeni savaş yöntemlerinin hepsine maruz kalıyoruz.

Dolayısıyla bir yandan klasik savaş yöntemleri (askeri operasyon, tank, tüfek, uçak saldırısı vb.) mücadele ederken diğer yandan da modern savaş yöntemleri uygulanıyor üzerimizde.

CIA, Fetö operasyonlarını yapıyor aradan 6 ay geçmeden ziyarete geliyor ve medya alkışlarla karşılıyor ziyareti. 15 temmuz’da kahrolsun CIA diyorduk şimdi niye diyemedik? Amerika genel kurmay başkanlığı bizim genel kurmay başkanlığında bir general kontenjanı oluşturdu. Sözde Suriye operasyonlarını birlikte koordine (!) edebilmek amacıyla özde ise bizim genel kurmayımızı kontrol ve koordine ediyor. Koordinasyonumuzun zayıf olduğunu Rusya 3 askerimizi uçakla şehit ederek gösterdi. İncirlik üssünün 60 amerikan nükleer füzesi ile dolu olduğu ise çok da önemli olmayan (!) ufak bir detay bilgi.

Toplum olarak televizyonlarla uyutuluyoruz.

Basit bir örnek vermek gerekirse, askeri operasyonlarda insansız hava aracı desteğini İsrail ve Amerika’dan alıyorduk. Şimdi kendi insansız hava araçlarımızı geliştirdik (umarım biz yapabiliyoruzdur, uydu yardımını kimden alıyoruz acaba ?). İnsansız hava aracımız havada uçuyor, Hakkari’nin dağlarında teröristleri görüntülüyor, Amerikan yapımı helikopterimiz kalkıyor ve teröristleri yok ediveriyor. Bu iş ne ile sağlanıyor. Teknoloji ile.

Başka bir örnek Rusya Suriye’de İşid’i bombalamak için Hazar denizinden 1500 km menzilli füze fırlatıyor ve hedefi vuruyor. Dile kolay 1500 km menzil. Türkiye’nin doğusu ile batısı arasındaki mesafe 800 km kadar.

Türkiye bilim ve teknoloji üreten akıllı ama insanlarını kandırmayan, yalan söylemeyen insanlardan oluştuğu zaman.

Yoksa başarı 700.000 asker ve polisimiz var demek değildir, başarı askeri açıdan, kendi tankımızı, kendi uçağımızı (uçak yapma devri geçmiştir), kendi füze savunma sistemlerimizi, kendi insansız hava aracımızı yapıp askerimiz şehit olmadan askeri başarı sağlayabilmektir. Diplomatik dili öğrenebilmektir. Rusya askerlerimizin bulunduğu binaya bomba atıp 3 askerimizi şehit ediyor, sonra Putin özür diliyor konu kapatılıyor. Biz rus uçağını düşürdüğümüzde hindi gibi kabardık durduk. Sonuç 10-20 milyar dolar zarar (gelmeyen Rus turist ve gönderemediğimiz sebze ve meyveler, devreye giren İran ve Çin tarım bakanlıkları).

Diplomasi sıfır, başarı sıfır. 1 hafta sonra Rusya’yı arayıp yanlışlık oldu deseydik, diplomaside kazanan biz olacaktır.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..