Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '17

 
Kategori
Astroloji
 

Astroloji Yorumu Nasıl Yapılır

Astroloji Yorumu Nasıl Yapılır
 

 
Astroloji, yıldızların yer yüzündeki olaylara etkisi ve bu etkiler göz önüne alınarak gelecek hakkında yorum yapabilmeye dayanan falcılık sanatı olarak bilinmektedir. Astroloji bilgisinin kaynağı tek merkezli olarak görünse de böyle değildir, farklı gök cisimleri ile farklı şekillerde kaynaklar edinebilen bir sanat dalıdır. Aslına bakılacak olursa astroloji felsefe, din, astronomi, tarih gibi birçok bilim dalının kesişim kümesi olarak nitelendirilebilir. Zaman ve yer bilgisine uygun olarak hazırlanmış yıldız bilimini kullanarak burçlar, gezegenler ve evler üzerinden astroloji tahminleri ve yorumları yapılabilmektedir.
 
 Astroloji yorumunun yapılabilmesi için gerekli olan bilgiler
 Öncelikle yorum yapacak olan kişinin bilmesi gereken bazı belli başlı bilgiler bulunmaktadır. Örneğin astrolojide farklı rakamlarda evler bulunmaktadır ve bu evlerin her biri ayrı ayrı şeyleri ifade etmektedir bu nedenle kişinin hangi eve ait olduğu bilinmelidir. Daha sonra kişinin doğum tarihine bağlı olarak belirlenmekte olan burç bilgisinin elde olması gerekmektedir. Kişilerin davranışları, ruh halleri ve bazen kişilik özelliklerine kadar birçok şey sahip olduğu burca göre şekillenmektedir. Son olarak ise gezegenler bu yorumlarda gerekli olan son etkendir. Gezegenlerin günlük, haftalık ya da aylık hareketleri kişileri olumlu ya da olumsuz şekillerde etkileyebilmektedir.
 
 Astroloji yorumlarının doğruluğu
Bu tarz yorumlar tamamen gerçektir ya da tamamen inanılmayacak şeylerdir gibi yorumlar yapılmamalıdır. Çünkü gezegenlerin hareketlerinden tutunda kişilerin ruhsal durumlarına kadar hemen hemen her şey insanlara ve kimi zaman doğaya bağlıdır. Bu nedenle hiç bir olay hakkında kesin yorumlar yapılamamaktadır. Zaten astroloji bilimi de kesin sonuçlar sunmaz, sunduğunu da iddia etmez ancak tahmine dayalı öngörüler ileri sunmaktadır. Bu nedenle de bu yorumları isteyen, yapan ya da dinleyen kişiler bu durumun farkında olarak hareket etmeleri gerekmektedir.
 
 
Toplam blog
: 8
: 296
Kayıt tarihi
: 20.07.17
 
 

30 Mart 1998 Adana doğumludur. İstanbul, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Edirne, Çana..