Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '18

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojide İlim

Astrolojide İlim
 

Astrolojik olarak doğum haritamızda ya da yıldız haritamızda yıldız kümelerinden oluşan  evler dediğimiz yörüngeler vardır. Her evin konusu bir ya da birden fazla ögeleri içerir. Bu evlere gelen burçlar, gezegenlerde bu evin konusu hakkında kişinin düşünceleri, davranışları nasıldır bunu açıklar.

Astrolojide ilim evi 9. Evin konusudur yani evlerden birinin. Bu eve gelen gezegen, burç ve bunların diğerleriyle olan açıları kişinin ilim konusuna nasıl baktığını, bu konuda neler yapabileceğini anlatır bize. İlim evinde Güneş gibi önemli gezegeni olan kişiler genelde öğretme ile alakalı işler yaparlar. Çünkü kendileri ilim öğrenmeye çok meyilli olduklarından öğrendiklerini de öğretmek isterler.

            Eğer ki bu eve zorlanma etkileri verecek bir gezegen gelmiş ise bu kez de kişi ilim ve üniversite eğitimi gibi konularda zorlanır belki üniversite eğitimi geç olabilir ya da yarıda kalabilir. Yine diğer gezegenlerden olumsuz açı alıyorsa bu ev yine zorlanmalara işaret eder.

           Çocukların doğum haritası analizi yaptırmak bu yüzden de daha önemlidir. Bu gibi durumlara karşı aile tedbir alır çocuklarının zorlanma yaşayacağı konuda daha disiplinli gidebilir. Ya da yüksek öğrenim yerine daha başarılı ve mutlu olabileceği bir branşa yönlendirebilir boş yere emek ve enerji kaybı yaşamamış olurlar. Ülkemizde her ne kadar diploma dayatılsa da diploma olmaksızın ama güzel bir bilgi ve beceri ile de huzurlu ve sağlam işler yapmak mümkün.

          İlim denince aklımıza sadece okulda öğrenilen ilim gelmemeli. Diplomasız nice alim var hayatta. Diplomalı olması kişinin ailesinin desteğine ve açıları iyi olan bir doğum haritasına da bağlı. Oysa okumak öğrenmek ölene kadar süren bir eylem.

         Bazen de kırklı yaşlarla birlikte artıyor ilime merak. Bunun sebeplerinden bazıları farkındalığın artması, çocukların büyümüş olması, kişinin kendine daha çok vakit ayırabilmesi ayrıca transit gezegen hareketleri de etkili. Transit gezegen hareketleri demek gezegenler sürekli kendilerine Allah’ın tayin ettiği bir yörünge de ve hızda dönmekteler. O yüzden sürekli birbirleriyle açıları değişmekte ve değişen açılar sebebiyle değişik etkiler ortaya çıkmakta. Yani sadece doğduğumuz andaki yıldız haritamız değil bizi etkileyen sürekli hareket halinde olan gezegenler sürekli etkilemeye devam ediyor. Bunların neticesinde güzel açılar ilim evimizi yakaladığında birden okumak, öğrenmek merakımız artıyor. Okuduklarımızda merak uyandırdıkça arkası geliyor.

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..