Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Aşure

Aşure
 

AŞURE


MALZEMELER

yarım kg. buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur(isteğe bağlı)
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve küçük küçük doğranmış
50 gr. kuş üzümü
100 gr. sultan üzümü
100 gr.kuru inci
100 gr.kuru dut
1 tane portakalın kabuğu (Ben portakal reçeli kattım )
2 Yemek kaşığı bal (midenin kaynamasını engellemesi için)
1,5 kg. toz şeker(isteğe göre arttırılabilir)
1.5 su bardağı süt (aşurenin rengini açmak için)
1 fincan gül suyu (isteğe bağlı)
ÜZERİ İÇİN
Tarçın
Fındık
Ceviz
Nar
Kuş üzümü(10 dakika suda bekletip süzdürün)
YAPILIŞI
 
Bir gece önceden buğdayı, nohudu ve kuru fasulyeyi soğuk suyla ıslatalım. Sabahleyin de bunların hepsini ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar pişirelim .Buğday biraz daha geç pişer.Bir yandan da sıcak su bulunduralım. Buğday suyunu çektikçe katalım .Süreklide karıştırmalısınız dibi çok çabuk tutar. Bir yandan da kayısı ve inciri yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Buğdaylar piştikten sonra fasulye, nohudu, pirinci, bulguru ve portakal kabuğunu katalım. 15 dakika daha beraber pişsinler. Sonra da şekeri ilave edelim. Bu aşamada içerisine balı ekleyelim sonra da kuru meyvalarımızın hepsini katalım 10 dakika daha kaynasın sonra üzerine gül suyu ve sütü ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp servis kaselerine aşuremizi alalım. Aşure ılıyınca üzerine iri iri kırdığımız ceviz ve fındıkları katalım sonrada kuş üzümü ve tarçını ve en sonunda da narları koyarak aşuremizi bitirelim. Afiyet olsun... http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2010/12/asure.html
 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..