Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '13

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk, tüm dünya liderlerinin en büyüğü...

Atatürk, tüm dünya liderlerinin en büyüğü...
 

Yazımın başlığını okuyanlar, çocukluktan beri evde, okulda duyduğumuz bu sözleri tekrar niye yazdığımı düşünecekler. Hatta bazı okurlarım daha once yaptıkları gibi beni Atatürk'ü putlaştırmakla suçlayacaklar. Oysaki bu sözleri bu sefer ben söylemiyorum. A.B.D de yapılan bir araştırma neticesi bu sözler.

A.B.D li psikiyatr Profesörü Arnold Ludwing 'King of the Mountain'adlı bir kitap yayınladı. Adı geçen profesör 2 bin lider hakkında 18 yıl süren bir araştırma yapmış. Bunlar arasında 377 devlet adamı tesbit etmiş ve bunları ayırmış.Bu çok zor istatistiksel çalışmada 200 kriter tesbit etmiş ve bu 377 lideri bu kriterlere gore 1 den 31 e kadar puanlamış.

PGS (Political Greatness Scale-Siyasi Büyüklük Ölçütü) olarak tanımlanan bu sıralamaya gore Nehru 25, Roosevelt 30, Fidel Castro 23, Lenin 28, Churchill 22, Golda Meir 12,ve Kennedey 15 puan almışlar. Bu sıralamada en yüksek puanı yani 31 puanı alan en büyük ve tek lider ATATÜRK.

 18 Yıl süren bu araştırma sonucu 31 puanla Visionary sıfatıyle 20. Yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı sıfatına layık görülen Atatürk'un kiymetini, bu araştırma ile br kere daha anlamış bulunuyoruz.

Onun değerini bulup çıkartan bilim adamlarına teşekkür ediyoruz. Ona neler borçlu olduğumuzu her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..