Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk ilke ve hedeflerinde birleşelim

Atatürk’ün kurduğu Bağımsız, Demokratik, Laik, Çağdaş, Hukuk devletiolma özelliğimizden vaz geçemeyiz.

Atatürk ilkelerinin temeli; Bağımsızlık, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, İnkılapçılık, Tek Millet, Tek Dil, Tek Vatan, Tek Bayrak, Yurtta Barış, Dünyada Barış şeklinde tanımlanabilir.

Ülkenin geleceği, kalkınması, ilerlemesi ve çağdaş uygarlık seviyesine erişmesi; ancak Atatürk İlke ve Hedeflerinin öğrenilmesi, anlaşılması, özümsenmesi, anlatılması, Türk Milleti tarafından benimsenmesi ve uygulanması ile mümkün olacaktır.

Atatürk İlke ve Hedefleri her türlü şartlanmışlığa ve sabit fikirli ideolojilerin bağnazlığına karşıdır. Bu kapsamda Atatürkçülük; hiçbir ideolojinin kalıpları içine sıkışıp kalmayı kabul etmeyen, her durum için farklı çözümler olabileceğini kabul eden, durumsallığı ve geniş düşünmeyi öngören, akıl ve bilim önceliğinde sorunlara çözüm üretebilen bir felsefedir.

Mustafa Kemal ATATÜRK; Türkiye Cumhuriyetini çağdaş uygarlık seviyesine eriştirmek ve onun da ilerisine geçmek için hedef göstermiştir.  Atatürk İlke ve Hedefleri; akıl ve bilim ışığında mükemmeli yakalamak için sonsuza kadar yaşayacak bir mefkuredir. İyinin daima daha iyisi vardır ve bu anlamda mükemmele erişmek mümkün değildir. Onun için Atatürk İlke ve Hedeflerine erişme çabası süreklidir ve geleceğimizi aydınlatan ışıktır.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde emanet ettiği Cumhuriyeti korumak, Atatürk’e saygı duyan ve Atatürk İlkelerine sahip çıkan her Vatandaşın görevidir. Cumhuriyetten ve bugüne kadar kazandığımız demokratik haklarımızdan vaz geçemeyiz.

Hiçbir yabancı ideoloji Türk Milleti için geçerli olamaz. Ne sağ, ne sol, ne de şeriatçı ideolojiler Türk Milletine fayda sağlamaz. Bizim için rehber olan Atatürk İlke ve Hedefleri; o dönemin ihtiyaçlarına cevap verdiği kadar günümüz şartları için de geçerlidir. Onun için her devrin şartlarına uygun çözüm üretebilen Atatürkçü düşünce tarzı günümüz şartlarına çözüm getirebilecek özelliktedir.

Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine erişmesi için tek çıkış yolu, geleceğe ışık tutan Atatürk’e ve onun fikirlerine sahip çıkmak, Atatürk İlke ve Hedeflerini uygulamaya koymaktır.

Bu değerler geneldir ve hiçbir devirde geçerliliğini yitirmez. Bize Atatürk yeter.

Türk Milleti; Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün gösterdiği yolda, akıl ve bilim ışığında, bağımsız, demokratik, hukuk devleti anlayışına sahip çıkacak ve ülkeyi Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracaktır.

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..