Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '08

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk'ün binmediği uçak düştü

Atatürk'ün binmediği uçak düştü
 

Resim www.mustafaarmagan.com.tr den alınmıştır.


I. Dünya savaşı öncesi, 1910 yılında Mustafa Kemal, Fransa' daki Picardie Manevralarına katılmıştı. Askeri malzemelerin de tanıdıldığı gösterilerin en ilginç ve dikkat çekici bölümü, daha yeni yeni kullanılmaya başlayan uçak gösterileri idi.

Gösterilerden sonra yabancı subayların uçaklarda pilotlara eşlik edebileceği, isterlerse havada gezinti yapılabileceği bildirilmişti. Mustafa Kemal de planlanan saatde ayarlanan bir uçağa binmek için hareketlenmişti.

İşte tam bu sırada yanındaki askeri erkandan Ali Rıza Paşa, Mustafa Kemal'in kolundan tutarak binmesini engeller. Mustafa Kemal'in kendi aktarmasıyla Ali Rıza Paşa şöyle demişti.

" - Bilmediğin aş, ya karın ağrıtır, ya baş, diye beni uyardı. Uçağa, benim yerime bir başka ülkeden bir subay bindi. Bu uçak, havada bir dönüş yaptıktan sonra düşüp yere çakıldı. Ölümden kurtulmuştum.”

Evet, Mustafa Kemal yine mutlak bir ölümden kurtulmuştur.

Kimi temelsiz kaynaklarda, Mustafa Kemal'in uçağa giderken birden bire dönüp binmekten vazgeçtiğinden, her zaman ki gibi içindeki o sese kulak verdiğinden bahsederler.
 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..