Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Atatürkçü olmak

Atatürkçü olmak
 

Atatürk DÂHİdir,ilah da tabu da değildir.


Ben Atatürk hayranıyım. O nedenle Atatürkçüyüm diyen insanların son günlerdeki hassasiyetlerini yürekten hissediyorum. Bunu öncelikle söyleyeyim.
O, gerçek bir liderdi. Olaylara akılcı ve bilimsel yaklaşan biri. O bir DÂHi. Bugüne kadar öğrencilerime de öyle öğrettim Atatürk'ü. Ama O'nu ilâhlaştırmadım, tabulaştırmadım. Bu ne gerçekçi ne de sağlıklı olurdu. Kaldı ki Atatürk kendi yaşamında kimi ilâhlaştırmış ki?Bir araştırın. HİÇ KİMSEYİ. O, herkesin fikrini almış ama aldığı fikirleri kendi beyninin süzgecinden geçirerek yorumlamış ve uygulamaya koymuş biridir. O'nun takipçileri olarak bizim de böyle olmamız gerekmez mi? Önce KENDİMİZ OLALIM. Atatürk gibi. ÖN YARGISIZ ve YENİLİKLERE AÇIK.

Can Dündar'ın ''Mustafa'' filmi de çok eleştirildi. Evet, ''Atatürkçüyüm'' diyenler, Atatürkçü düşüncenin zedelenmesinden korkuyorlar. Tümden haksızlar da diyemeyeceğim. Fakat eleştiriler yerinde ve dozunda yapılmıyor. Can Dündar'ın daha önceki filmleri hiç yokmuş gibi davranılıyor. Üzerine tankla, tüfekle gider gibi eleştiri yapılıyor.''Bu film belgesel niteli taşımıyor'' denilebilir. Bu konuda eleştirilebilir. ''Vur dediysek öldür demedik'' diye bir söz vardır. Eleştiriler öldürücü oluyor.
Böyle yapılırsa toplumda insanlar sindirilir. Kimse bir şey üretemez hale gelir. Zaten bazılarının amacı da bu galiba.
BİZ BUNLARA ALET OLMASAK!

Yine son günlerde Mustafa Mumcu önderliğinde blog derneği kurma çabaları gündemde. Aynı katı tutum burada da kendini gösterdi hemen. ÇELME TAKACAK OLANLAR TETİKTE BEKLİYORMUŞ meğer. Arkadaşlar! Mustafa Mumcu'nun bloglarının hangisinde Atatürk'e ve laik cumhuriyete aykırı bir düşünce gördünüz? Görseydiniz, O'nun dernek kurma düşüncesini baştan onaylamazdınız-ki pek çoğunuz bunu ilk duyduğunuzda onayladığını söylüyor, yazı ve yorumlarında- Yoksa okuduklarınızı tam anlayamıyor musunuz? Türkiyede birilerinin yaptığı gibi bazı cümleleri cımbızla çekip alıyor musunuz? Okuma ve anlama özürlü bir toplumuz ya! Hiç şaşırmam buna.
Çok istiyordunuzsa niye dernek kurma fikri sizden çıkmadı? Sizin etrafınızda toplansaydık! ''Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.''

Sözümü Nasrettin Hoca'nın fıkrasıyla bitireceğim. Hoca bir gün çocuğunun eline testiyi verir.''Git, bunu çeşmeden doldur, gel'' der. Hemen ardından da okkalı bir takat yapıştırır çocuğun yanağına. Çocuk şaşkınlıkla ''Neden Vurdun?'' diye haykırır. ''Testiyi kırmaman için önceden önlem aldın''der bizim hoca.
Testinin ne olacağını kimse önceden bilemez. (FALCILARA DA İNANDIĞIM YOK!)
GÖLGE ETMEYİN, ÇEŞMEYE ULAŞALIM.

 
Toplam blog
: 14
: 359
Kayıt tarihi
: 06.07.08
 
 

1985-86 D.Ü. Eğit.Fak.Edebiyat bölümü mezunuyum. Gündelik hayatı olayları irdelemek, var olan kalıpl..