Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '22

 
Kategori
Müzik
 

Atiye yeni bir tarz yarattı

Çıkışını 2000'li yılların sonlarına doğru yapan ancak 2010'lu yılların başında asıl büyük 'Merhaba'sını bizlere sunan Atiye, bugüne kadar oldukça tarz şarkılara imza attı. Teoman düeti 'Kal'dan belki de en unutulmaz hit'i 'Salla'ya, radyoların favorisi 'Muamma'dan kıyıda köşede kalsa da aslında bangır bangır bir hit olan 'Abrakadabra'ya kadar oldukça akılda kalan şarkılara imza attı şarkıcı. 
 
Uzun süren sessizliğini geçtiğimiz Kasım ayında 'Ses Seda Yok' şarkısıyla bozmuş, ardından 'Allem Kallem' ile metronomunu yükselterek yeni bir albümün sinyallerini vermişti. Geçtiğimiz haftalarda beşinci stüdyo albümü 'Deli İşi'ni kendi müzik şirketi Mikslarj etiketiyle yayınladı. Yedi yeni şarkı ve 'Ses Seda Yok' ve 'Allem Kallem'in de albüme dahil ederek dokuz şarkıdan oluşan albümde; Sibel Algan, Burcu Tatlıses, Murat Güneş ve Zeki Güner künyede yer alırken düzenlemelerde ise albümdeki birçok şarkının bestelerine de imzası olan Erol Sebebci'ye ait. 
 
Çıkış şarkısı 'Dalgana Bak' tam da Atiye'yi yansıtan keyifli bir iş. Şarkının yurt dışında çekilen klibi şarkıya ve Atiye'nin yapmak istediği şeye gerçekten yakışmış. Albümde kıyısından köşesinden göz kırpan 'Kendime Not'ta şuan ki popüler sound'a ayak uydurulan son derece güncel bir iş benim extra favorilerimden oldu. Murat Güneş imzalı 'Tılsım', albümü ve Atiye'nin hayata bakış açısını en doğru yansıttığını düşündüğüm, gerçekten de doğru ve adından da müsemma pozitif cümlelere sahip bir şarkı. 
 
 
‘Deli işi’, albümü Türkiye’nin ilk fusion-pop albümü olma özelliğini taşımakta olup Atiye yeni bir tarz yaratarak müzik dünyasına farklı bir pencere açmayı hedeflediğinin altı çizildi. Atiye, yaptığı albümler ve teklilerle hiç bir zaman tek düze ilerlememiş, her zaman kendini yenilemiş, dış görünüşüyle her zaman şaşırtan bir kadın vokal.
 
Bu albümüyle de altı ay boyunca Hindistan'da yaşamış ve albümü de orada kaydetmiş, Hintli müzisyenlerle yeni bir iş birliği sağlamış. Aslında bir yandan da riskli bir işe imza atmış. Farklı bir tarz, piyasada kabul görür mü görmez mi telaşı derken bakalım Atiye geri dönüş albümü 'Deli İşi' bekleneni karşılar mı zamanla gözlemleyeceğiz. 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..