Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
İnançlar
 

Atom Çekirdeğinde ve Moleküllerde Tanrı'nın olduğunun ispatı vardır iddiası

Atom Çekirdeğinde ve Moleküllerde Tanrı'nın olduğunun ispatı vardır iddiası
 

Dış katmanlarında elektron eksiği olan atomlar bu eksikliklerini gidermek için ya başka atomlardan elektron kopararak iyonik bağ ya da onlarla elektron paylaşarak kovalent bağ ve molekül oluştururlar.


Bir Türk  fizikçinin Atom’un ve moleküllerin yapısı ve işleyişi hakkında yaptığı ve İngilizce'ye çevrilen belgesel videosunda Atom çekirdeğinde ve moleküllerde olan olayların ve doğadaki güç dengesinin kendiliğinden olamayacaklarını ve mutlaka TANRI’nın müdahelesi gerektiği yönünde öne sürdüğü sebeplerin bilimsellikle hiçbir alakası yoktur, amacı konunun uzmanı olmayan insanlara dini inanç aşılamak ve dindar çevrelere şirin görünmektir. Fizikçilerin yeni  bulduğu doğa gerçeklerinin KURAN’da yazdığı iddiaları tamamen çarpıtmadır, Kuran’dan örnek verdiği ifadeler son derece genel ve muğlak ifadeler olup doğadaki güçlerin hassas dengesinin Kuran’da yazdığının kanıtı değildir. Ayrıca Karbon Atomunun karmaşık moleküller oluşturmasının kendiliğinden olamayacağı TANRI müdahelesi gerektirdiği iddiası Fizik ve kimya konusunda bilgili olmayan insanları kandırmaya yöneliktir. Atomlar düşünebilen bilinçli varlıklar olmadıkları için Karbon Atomunun oluşturduğu kompleks molekülleri kendiliğinden oluşturamazlar bunu ancak TANRI yapabilir iddiası tamamen saçmadır. Bu tür oluşumların olabilmeleri için ne TANRI müdahelesine ne  Atomların, atom altı parçacıkların, moleküllerin düşünebilen bilinçli varlıklar olmaları gerekmez.

Her türlü molekülün meydana gelmesi aynı ve farklı elementlerin atomlarının kovalent bağlar kurmaları ( iki veya daha fazla elektron paylaşmaları ) ile olur. Bunu da sağlayan elektromanyetik güçtür. Dış katmanlarında ( enerji seviyelerinde ) elektron eksiği olan atomlar bu eksikliklerini tamamlamak için başka uygun atomlardan ya elektron kopararak iyonik bağ kurar ve bileşik oluştururlar ya da elektronegativite güçleri elektron koparmaya yetmezse onlarla elektron paylaşarak kovalent bağ ve molekül oluştururlar. Paylaşılan eksi yüklü elektronlar atomların çekirdeklerindeki artı yüklü protonlarla birbirlerini çekerler bu şekilde atomlar birbirlerini çekmiş ve molekül oluşturmuş olurlar. Örneğin su diye bildiğimiz H2O molekülü de bu şekilde oluşur. Buna sebep olan Atom çekirdeği etrafında dolanan elektronların eksi yüklü atom çekirdeğinde bulunan protonların artı yüklü olmaları ve bir doğa kanunu olarak artı ve eksi yüklerin birbirlerini çekmeleridir. Proton ve elektronların birbirlerini çekmeleri de aralarında boson kategorisine giren güç taşıyan parçacıkların değişimi ile olur. Bu da yukarda yazdığım gibi elektromanyetik gücün mümkün kıldığı bir olaydır. Sonuç olarak bu olayların meydana gelmesi ve moleküllerin oluşması için artı ve eksi yüklerin birbirini çekmesi yeterlidir. Ne TANRI müdahelesine ne  Atomların, atom altı parçacıkların, moleküllerin düşünebilen bilinçli varlıklar olmalarına gerek yoktur. Karbon atomlarının oluşturduğu komplike moleküller içinde durum farklı değildir.

Rasih Bensan 28 Mart 2013 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..