Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Avrupa Avrupa deriz ya, işte farkımız...

Organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünün “Lale Operasyonu”nda hakkında arama kararı çıkartılan zanlılardan Vedat Şahin’in, geçen yıl Belçika’da kırmızı ışık ihlali yapması neticesinde hapishaneye konduğu belirtilmektedir. Eee ne olmuş demeyin lütfen... Benim için Ahmet, Mehmet ya da Vedat önemli değil. Önemli olan Belçika yasaları ve bunların uygulanmasında gösterilen kararlılık. Adamlar, öyle yasalar yapıyorlar ki, hem yapıyorlar, hem de takip ediyorlar, çiğneyebilene de aşk olsun.

Şimdi hatırlıyorum da, yine arananlarımızdan birisi yurt dışında yakalananınca, beni ülkeme iade edin, aksi takdirde burada ya kafamı yiyeceğim ya da intihar edeceğim diye TV ekranlarından sesleniyordu. Niye mi, çünkü işlenen bir suçun cezasını öyle ödetiyorlar ki....

Laf lafı açıyor, örnekleri verince insanın aklına neler gelmiyor ki... Yine, tanınmış Türk sanat müziği sanatçılarından birisinin Trakya tarafındaki bir ilimizde verdiği konserde, sanatçımıza şampanya gönderen bir şahsın meğer cezaevinde olması gerekiyormuş. Bu durum da, sanatçımızın alkol kullanmamasından dolayı şampanyayı reddetmesi sonucu adamcağızın silahını ateşlemesiyle ortaya çıkmış. Daha neler neler..

Biz de her şey o kadar farklı ki… Yasalar sanki çiğnenmek için hazırlanıyor. Yu yollarımıza bir bakalım. Muhtelif yerlerde park yapılmaz levhaları konmuş. Ama kim takar. Ne sürücü uymak için, ne de trafik polisi ceza yazmak için takıyor... İstisnalar tabii ki kaideyi bozmaz. Ama bir örnek vermek gerekirse, Ankara adliyesinin arka tarafındaki yola bir bakalım. Aman Allah’ım, bırakın park yapılmaz levhalarının altına park etmiş arabaları, sürücüler orta refüje çıkıp oraya park etmişler... Bu ve benzeri yerlerde böyle levhaları koyanlara buradan seslenmek isterim. Ya bunların gereklerini yerine getirin ya da hiç koymayın....

Bu konuya bir manada eşdeğer bir diğer konu. “burada... Yasa gereği sigara içmek yasaktır. Cezası ....YTL’dir.” Bu ve benzeri yasalar gerçekten güzel de, cezayı kim kesecek? Kesilen ceza nasıl tahsil edilecek? Bugüne kadar kaç kişiye ceza kesilmiştir ve ne kadarı tahsil edilmiştir? Yetkililer bir zahmet kayıtlarına baksınlar ve açıklasınlar.

Son günlerde, gürültü kirliliğiyle ilgili olarak sayın bakan bir hareketlilik içerisine girdi ve bilmem ne kadar ceza kestiler. Ne kadar güzel. Siz devlet olarak bir takım yasaları çıkarıyorsanız, onların takipçisi de olmak zorundasınız.

Bakın bu cezaları uygular ve de tahsil ederseniz, halkın ne ekmeğine, ne benzinine ve ne de doğalgazına zam yapmak durumunda kalmazsınız.
Emeklinize, çalışanınıza daha iyi bir yaşam hakkı verirsiniz ve onların da baş tacı olursunuz... Deneyin ve görün...

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..