Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa’da da Beşiktaş

Kadro kalitesi ve oynadığı futbolla beğeni kazanan ve Spor Toto Süper Lig’de lider durumda bulunan Beşiktaş, Avrupa’da da Türkiye’nin umudu oldu.

Siyah- beyazlılar, Fenerbahçe’nin ardından Osmanlıspor’un da UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmesinin ardından çıktıkları Hapoel Beer Sheva karşısında sürprize imkan tanımadılar.

Şenol Güneş, ilk maçtaki 3-1’lik skorun verdiği avantaj ve Galatasaray derbisi nedeniyle farklı bir kadroyu sahaya sürdü. Rotasyonlu Kartal, Aboubakar’ın golüyle avantajını ikiye katladı.

Ancak bu golden sonra Quaresma, Talisca ve Babel gibi bazı Beşiktaşlı futbolcularda rehavet iyice kendisini göstermeye başladı. Bunun üzerine bir de Atiba’nın yokluğu eklenince konuk Hapoel Beer Sheva orta sahaya hiç zorlanmadan sahip oldu ve istediği gibi Beşiktaş kalesine geldi. Siyah- beyazlı kalede daha fazla görülüp tehlikeler yaratan İsrail temsilcisi, ikinci yarıda skoru 1-1’e getirmeyi başardı.

Hapoel Beer Sheva, sadece futbolcuların değil, tribünlerin de maçla ilgisini kesip Galatasaray derbisini yaşadıkları dakikalarda iki net pozisyondan daha yararlanamadı. Ancak Şenol Güneş, tehlikeye girdiği anlaşılan karşılaşmada yaptığı değişikliklerle maçı Beşiktaş’ın lehine çevirmeyi başardı.

Oyuncu değişiklikleriyle oyun üstünlüğünü eline alan siyah- beyazlılar, Cenk Tosun’un golüyle de fişi çektiler.

İlk maçın skor avantajı ve Galatasaray derbisi düşünülünce Beşiktaşlı futbolcuların rehavetlerine ve düşük mücadele güçlerine hak verenler çıkabilir. Ama ne olursa olsun Beşiktaş oyundan bu kadar düşmemeli ve rakibe bu kadar gol pozisyonu vermemeliydi. Eğer İsrail takımı biraz daha kaliteli ayaklara sahip olsa Beşiktaş çok büyük sıkıntılar yaşayabilirdi. Futbolun en ufak hatayı bile affetmeyen bir oyun olduğu asla unutulmamalı.

Bununla birlikte Beşiktaş’ın sahadan galibiyetle ayrılıp ülke puanını arttırması ve adını son 16’ya yazdırması çok önemli. Siyah- beyazlılar, Türkiye’deki başarılarını Avrupa’da da sürdürebilecek bir potansiyele ve kadro kalitesine sahipler. Bu nedenle Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde başarılar yakalaması sürpriz olmayacaktır.

Avrupa semalarında başarılar Kara Kartal.  Yolun açık olsun...

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..