Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Avrupa'da iz bırakan Şehirler: Amsterdam ve Barselona

Avrupa'da iz bırakan Şehirler: Amsterdam ve Barselona
 

barselona ve amsterdam


Merhaba sevgili takipçilerim. Bugünkü yazımda sizlere daha önce gezdiğim ve çok etkilendiğim Barselona ve Amsterdam hakkında bilgi vereceğim. Eğer bu iki şehre bir gün yolunuz düşerse aşağıdaki yerlere kesinlikle gidin!

Barselona ve Amsterdam hemen her yaş gurubundan ve her kesimden insanın seyahat etmesi için özel olarak tasarlanmış gibidirler. Avrupa’daki en zengin ve ünlü şehirlerden olan bu iki şehirde, dünyanın en güzel tarihi yapıları ve meydanları yer alıyor. Şimdi eşsiz güzelliklere sahip bu iki başkentin gezilecek en güzel yerlerine bir göz atalım;

DAM MEYDANI

Amsterdam şehrinin en kalabalık ve ünlü meydanlarından biri olan dam meydanının içinde 1655 yılında belediye olarak hizmete giren ancak şimdilerde saray olarak kullanılan Kraliyet Sarayı, şehrin en ünlü anıtı olan Ulusal Anıt, 14.yy’da inşa edilen görkemli Nieuwe Kerk kilisesi ve şehrin en iyi eserlerinin sergilendiği Tussauds Müzesi bulunuyor. Dam Meydanı, kesinlikle Amsterdam gezilecek yerler listenizin başında olmalı.

BARSELONA KATEDRALİ

1298 yıllarında 2. Jaume’nin talimatıyla başlatılan Barselona Katedrali, 20.yy’lın başlarında son kulenin inşa edilmesiyle tamamlanmıştır. Gotik mimarinin en iyi uygulandı yapılardan biri olan bu katedral, La Rambla Caddesi yakınında yer almaktadır ve abartısız ülkenin en görkemli ve ihtişamlı katedrallerinden biridir.

AMSTERDAM KANALLARI

Amsterdam şehrinin sembollerinden biri haline gelen bu kanallar, şehrin hemen hemen 4 tarafını sarmış durumdadır. En iyi gezinti yerlerinden biri olan bu kanallarda bir saatlik eşsiz bir tur yapma fırsatı da sunuluyor.

PARC DE LA CİUTADELLA

Şehrin en turistik ve en ihtişamlı parklarından biri olan bu park bir hayvanat bahçesi, kayık turu yapabileceğiniz bir göl, doğa tarihi müzesi, ilginç fıskiyeleri, gezinti yerleri ve boydan boya çayırları ile dikkat çekiyor. Dinlenmek ve huzurlu birkaç saat geçirmek için en ideal yerlerden biridir.

RİJKSMUSEUM

Amsterdam şehrinde 17.yy’da kurulan bu müzede ortaçağın en ilginç ve değerleri eserlerinin yanı sıra ülke sanatına adanana devasa koleksiyonlar yer alıyor. Sadece şehrin değil aynı zamanda ülkenin de en önemli müzelerinden biri olan Rijksmuseum, dünyadaki en büyük Felemenk koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Müze günümüzde aktiftir ve bu eserleri gidip incelemeniz için her şey düşünülmüş. Meşhur I amsterdam yazısı burada! :)

TİPİDABO

Barselona şehrinin Collserola bölgesinde bulunan 512 metrelik bu tepede farklı yapılar bulunuyor. Devasa bir lunapark, Temple Expiatori del Sagrat Cor isimli yüksek bir kilise ve bölgenin adıyla bilinen Collserola telekomünikasyon kulesi bulunuyor. Bu tepenin üzerinde koskocaman bir merdiven var ve tepesine çıkarak fotoğraf çekebiliyorsunuz. İşte bu yüzden benim Barselona gezilecek yerler listeme girmeyi başardı! 

Umarım herkes bir gün Avrupa'ya seyahat eder ve hayallerini gerçekleştirebilir.

 
Toplam blog
: 16
: 157
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitimime devam ederken sürekli seyahat etmeye çalışıy..