Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '16

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa’da zafer gecesi

Önce Osmanlıspor’un, ardından da Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarından lider olarak çıkmaları Türk futboluna Avrupa’da bir zafer gecesi yaşattı.

Hollanda’ya çok avantajlı bir şekilde giden Fenerbahçe, Feyenoord karşısında sahadan yine galip ayrılmayı başardı.

Dick Advocaat maça çok doğru bir kadroyla çıktı. Sarı- lacivertliler de karşılaşmaya iyi başladılar. Lens’e yapılan net penaltı verilmemesine rağmen Sow’un yine röveşata ile attığı gol, Fenerbahçe’ye tur ve liderlik kapısını sonuna kadar açtı.

Fenerbahçe bu golden sonra nedense geriye yaslandı. Bu nedenle de kalesinde bazı tehlikeler yaşadı. Özellikle Elia’nın Feyenoord’un sol kanadını çok rahat bir şekilde kullanması engellenemedi. Açıkçası Şener, Elia karşısında çok zorlandı. Fakat ev sahibi takımın bu baskısı gol bulmasına yetmedi.

Fenerbahçe, ikinci yarıda Elia’yı durdurmayı başardı. Oyuna bu devrede giren Bilal Başacıkoğlu göze batan bir futbol sergilese de sonucu değiştiremedi.

Fenerbahçe ise çıkarken kaptırdığı toplar ve rakip yarı sahada son paslarda yaptığı hatalar yüzünden rahatlıkla ulaşabileceği ikinci gole kavuşamadı.

Gerek Osmanlıspor’da, gerekse de Fenerbahçe’de bu zaferlerde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ama özellikle Dick Advocaat ayrı bir tebriki hak ediyor. Çünkü Hollandalı teknik direktör takımı devraldığında Fenerbahçe tam bir enkaz durumundaydı. İşin gerçeği, hiç kimse Fenerbahçe’nin bu kadar kısa bir sürede toparlanabileceğini düşünmüyordu. Ama Dick Advocaat, her açıdan enkaz halinde aldığı takımı Türkiye Süper Ligi’nde yeniden şampiyonluk potasına yerleştirdi. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Şampiyonlar Ligi’ni aratmayan bir gruptan Fenerbahçe’yi lider olarak çıkartmayı başardı.

Benzer bir tebriki elbette Mustafa Reşit Akçay için de yapmak gerekiyor. Çünkü o da Villarreal’in olduğu bir gruptan, Villarreal’e yenilmeden takımını lider olarak çıkartmayı başardı.

Beşiktaş’ın başına gelen hakem skandalının ardından bu zaferler içimize su serpti. Umarım üç takımımız da seri başı olarak katılacakları kura çekiminin ardından Avrupa’da yollarına devam ederler.

Elbette içimizden geçen UEFA’da mutlu sona ulaşmak. Üç takımımıza da Avrupa yolculuklarında başarılar diliyorum…

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..