Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Avrupa’dan dışlanmış Türkiye’nin Avrupa Birliği bakanı olması komik siyaset

Avrupa’dan dışlanmış Türkiye’nin Avrupa Birliği bakanı olması komik siyaset
 

Hani petrolün vardır da petrol bakanın olur; senin AB ile ne işin var ki AB bakanın olsun. Türkiye basın özgürlüğünde daha da geriye gitti, bir alt lige düştü. Her yıl ülkelerin basın özgürlüğü alanında geldiği noktayı analiz eden Freedom House'un raporundan bu sonuç çıktı.

2014 raporunda, Gezi olayları sonrası yaşanan işten atılmalar, sansür ve oto sansür uygulamaları, şeffaf olmayan medya patronluklarına değinildi. Durumu 6 puan daha kötüleşen Türkiye bir yıl önceye göre 14 sıra daha geriledi ve dünya genelinde 134'üncülüğe geldi.

Son 15 yıldır ilk kez "kısmen özgür ülkelerden "özgür olmayan ülkeler" kategorisine düştü. Türkiye, aynı zamanda 42 ülkenin yer aldığı Avrupa'da da aynı zamanda basını özgür olmayan tek ülke.

Avrupa’nın Türkiye’ye ilgisi Türkiye’nin dişe dokunur bir ülke olması değil onu kaybetmek istememesi yüzünden. Ama yani yukarıdaki tablo ortadayken değil birliğe girmek ilişkileri normal tutmak bile mümkün olmayabilir. Sen özgürlük ve demokraside taa 134. sıradasın, İran gibisin, Sudan gibisin; kalkmışsın AB bakanlığı tesis etmişsin, ne alaka!

Ne yapacak muhterem AB bakanımız, birliğin duvar resimlerini fotolasın bari. Yani koca bakanlık tesis ediyorsun, dünya bütçesi var ama ne için? Uzay bakanlığı kurun, yıldızlara bakar hiç değilse hahahahaha!

Ha,  AB’ye üyelik başvurumuzu mu diyorsun… Hangi yıldı? Valla hatırlamıyorum. Eskiden kızıyordum, şimdi adamlara hak veriyorum. Bu elbise bize geniş hemşerim; neme lazım biz Afrika birliğine müracaat edelim. AB kutup ayılarını bile alır da bu haliyle Türkiye’yi yine almaz!

AB Bakanlığı ile ilgili bir ihtiyaç yok ki. Türkiye için AB diye bir konu yok çünkü. Tamamen sahte bir prestij çabası, siyaset, AKP’nin halkı kandırmak için kullandığı bir argüman. Âleme rezil olmayın; kapatın bu bakanlığı!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..