Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Fatihi iyi başladı

Galatasaray Avrupa Ligindeki ilk ve belki de en zorlanacağını düşündüğü Panathinaikos maçını güle oynaya galip gelerek tamamladı. Kalan beş maçın üçünü evinde oynayacak ve deplasmandaki iki maçtan biri seyircisiz olacak. Bu şartlarda, büyük bir hata yapmaz ise sarı kırmızılı takımın grubu lider bitirmesi normal sonuç olacak.

Galatasaray'ın ve Baros'un attığından fazlasını kaçırdığı bu deplasman maçında Beşiktaş maçına benzer durumlar vardı. Avrupa fatihimiz yine erken bir golle rakibin direncini kırarak maça başladı. İlk yarı başka goller de atabilirlerdi ve maçı erkenden koparabilirlerdi. Ancak elek haline getirdikleri Yunan savunmasının daha fazla rezil olmasına gönülleri razı olmadı. Rakip de olsa komşudur dediler ve ilk yarıyı 1-0 kapattılar. Bu arada ilk yarıda Yunan temsilcisine doğru dürüst gol imkanı vermemeleri takım savunması açısından olumlu bir gelişmedir.

Soyunma odasında teknik direktörden zılgıtı yemiş ve oyuncu değişiklikleri ile bezenmiş Yunan ekibi daha bir istekli ve hevesli saldırıyordu. Cimbom bu istekli saldırıya hemen cevap vererek boş alan yakaladığı savunmayı açarak durumu 47.dakikada Baros ile 2-0 yaptı. Yaklaşık 10 dakika sonra Elano takımının 3. kendinin 2. golünü atarak maçı erkenden tatil etti. Bundan sonra sarı kırmızılı takımın orta saha direnci kırıldı ve kalesinde arka arkaya benzer gol pozisyonları verdi. Bu fırtınanın sonucunda 77.dakikada durumu 3-1 yaptılar. Biz de, Panathinaikos savunmayı iyice bırakınca farkı arttırabilirdik. Ama yorgunluk ve disiplin kaybından dolayı skoru arttıramadık.

Galatasaray öne geçtikten sonra genelde aktif dinlenme yaparak top dolaştırıyor. Ancak savunma arkaya çok adam kaçırıyor. Çoğu zaman bu tür pozisyonları önlüyorlar. Verilen bu pozisyonlar takım savunmasındaki ve özellikle 3. ve 2. bölgedeki gereksiz top kayıplarından kaynaklanıyor. Ama rakipler bu zaafı biliyor ve kullanıyorlar. Rijkaard ve Neeskens bu durumu mutlaka görüyorlar ve üzerinde çalışıyorlardır diye düşünüyorum.

Maçın Adamı: Baros

Sağlıkla Kalın

Mehmet Tabak

mtabak@ttmail.com
 
Toplam blog
: 10
: 467
Kayıt tarihi
: 14.09.09
 
 

1971 Ankara doğumluyum. 15 senelik mühendisim. Evliyimve 1 erkek, 1 kız babasıyım. İyi düzeyde İngil..