Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '19

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Avşa Adası

Adeta bir doğa cenneti olan Avşa Adası, Balikesir’e bağlıdır. Adaya adını veren avşa, aldığı isim tarihi 17. Yüzyıla dayanmaktadır. Yakın zamana kadar Araplar Adası olarak anılan avşa, türkçeleşerek şimdiki ismi olan Avşa Adası ismini almıştır. İstanbul’dan 5 saat, Erdek’ten ise 2 saate yakın sürüyor avşa adasına gitmek. Tabi ki deniz otobüsü ile. Yaz aylarında ise her gün İstanbul’dan avşa adasına seferler düzenlemektedir. Yoğun olan hafta sonları ise ek seferler koyulmaktadır. Sakin bir tatil yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği avşa adası, hem denizi hem de sessiz ve sakin oluşu ile gözde bir yer. Çınar Köyü, Kumburnu, Mavi Köy, Değirmen, Kumtur, Manastır Beyaz Saray ve Yiğitler Köyündeki Altın Kum adanın en ünlü koylarıdır. Adayı istediğiniz zaman gezi turları ya da kendi aracınız ile gezme imkanınız bulunmaka.

Avşa adası genel itibarı ile insana sakinlik ve dinginlik veren bir yer. Altın gibi ince kumları, temiz ve berrak denizi ve göz alıcı koyları büyüleyici bir görünüme sahip. Marmara Bölgesi’nde olan avşa adası, genel itibari ile hem çevresel hem de deniz olarak en temiz yerdir. Avşa adasının hemen hemen tüm çevresi plajdır.

Avşa adasında kalmak istediğinizde, bu konuda da çok seçeneğe sahipsiniz. Pansiyon, otel, motel, apart gibi bir çok seçeneği ile misafirlerine uygun fiyatlar sunuyorlar. 3 Ağustos 1638 yılında yapımı bitirilen Aziz Georgios yani Aya Yorgi Manastırı Kütüphanesi, gelen misafirler için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Ayrıca köylerinde de türbeler bulunuyor. Adanın meşhur olan şarabını tatmadan gitmemek gerek. Deniz mahsulleri sürekli taze olarak çıktığından, gönül rahatlığı ile deniz mahsülü tüktebilirsiniz.

Gün boyu koyları gezebilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Akşam olduğunda ise koylarda ve sahil şeridini kaplayan eğlence mekanları ile akşamın tadını çıkarabilirsiniz. Adada neredeyse her yer asma ağaçları ile kaplıdır.

Avşa adasında Ekim ayına kadar denize girebilmek mümkündür. Avşa adası genel yapısı itibari ile hem Karadeniz hemde Akdeniz iklimini taşımaktadır. Bu yüzden karadenizden gelen hava ile kuvvetli rüzgarin ekisi altında kaldığı zamanlarda görülüyor.

Yalnız avşa adasında hastane bulunmuyor. Bu yüzden bu durumu göz önünde bulundurarak hazırlıklı gitmeniz tavsiye edilir. Devamlı kullandığınız ilaçlar var ise yedekte bulundurmanız daha faydalı olur. Günü birlik gezileriniz de ise kötü havalarda deniz seferlerinin aksadığı ya da iptal olduğu durumlarda olabiliyor.

 

 
Toplam blog
: 13
: 58
Kayıt tarihi
: 13.07.19
 
 

Merhaba, ben Burcu :) Burada olma amacım, bildiğim, gördüğüm ya da gözlemlediğim her şeyi meraklı..