Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '13

 
Kategori
Hukuk
 

Avukat isteme hakkı

Herhangi bir suçlamayla yakalanmanız veya göz altına alınmanız durumunda; soruşturmanın her hal ve derecesinde yaşınız kaç olursa olsun avukat isteme hakkına sahip olduğunuzu unutmayınız. Bir veya birden fazla avukatın hukuki yardımından faydalanma hakkına sahipsiniz.  İsnat edilen suç ile ilgili olarak yapılan keşif,teşhis,yüzleştirme ve bunun gibi işlemlerde avukatınızın yanınızda bulunmasını isteyiniz.

Sanık sıfatıyla gözaltına alındığınızda, size yöneltilen suçun açıkça anlatılmasını ve haklarınızın bildirilmesini isteyiniz.Bir avukatın hukuki yardımından yararlanmadan önce ifade vermeyebilirsiniz. Size yöneltilen suçlama hakkında susma hakkına sahip olduğunuzu unutmayınız.

Zabıta amir veya memurlarınca yapılan sorgu işleminde ancak bir avukat bulundurabilir, sonraki savunmalarda ise ancak üç avukat bulundurabilirsiniz. Hangi makam veya kişi tarafından yapılırsa yapılsın soruşturmanın her safhasında avukatınızın sizinle görüşmesi, ifade alma ve sorgu müddetince yanınızda bulunup, hukuki yardımda bulunması engellenemez veya kısıtlanamaz.

Maddi yetersizliklerden dolayı avukat seçebilecek durumda olmamızın halinde ise ‘Barolar’ tarafından görevlendirilecek bir avukatın hukuki yardımından ücretsiz faydalanabilirsiniz.

www.konsepthukuk.com

 
Toplam blog
: 11
: 2306
Kayıt tarihi
: 01.05.13
 
 

İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunuyum. İstanbul'da serbest avukatlık yapmaktayım. S..