Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '09

 
Kategori
Motor Sporları
 

Avustralya'da Brawn fırtınası...

Avustralya'da Brawn fırtınası...
 

Brawn GP'nin yeni aracı, Avustralya'da etkileyici bir performans ortaya koydu.


Formula 1 Avustralya Grand Prix'inde inanılmaz olaylar... son üç turda podyum değişti. Yarışı baştan sona Button'un ardında ikinci sırada sürdüren Vettel ile üçüncü sıradaki Kubica finişe üç tur kala podyumu garantilemişti. Ancak 5 nci viraj her ikisini de podyumdan etti. Kubica Vettel'i geçmeye çalışırken bir temas oldu ve her iki araç da yarışı tamamlayamadı.

Bu sonuç Brawn GP pilotlarını podyuma taşıdı. Yarışı 1:34:15, 784 lük derece ile Brawn pilotu Jenson Button kazandı. Takım arkadaşı Rubens Barrichello ikinci, Toyota pilotu Jarno Trulli üçüncü olup podyuma çıktılar.

İkinci Güvenlik Otomobili süresinde pist dışına çıkarak Hamilton'u geçen Trulli'ye hakem heyeti 15 saniye cezası verdi. İtalyan pilot böylece 12. sıraya düşerken yarış klasmanında diğer pilotlar birer sıra yükseldi. Böylece Hamilton 3. olurken Toro Rosso pilotu S. Bourdais 8. oldu.
Ancak incelemeyi sürdüren FIA yetkilileri sonunda Lewis Hamilton'u diskalifiye ettiler. Kesin sıralama;

1. Jenson Button (10)
2. Rubens Barrichello (8)
3. Jarno Trulli (6)
4. Timo Glock (5)
5. Fernando Alonso (4)
6. Nico Rosberg (3)
7. Sebastien Buemi (2)
8. Sebastien Bourdais (1)

Markalar sıralaması;

Brawn GP (18)
Toyota (11)
Renault (4)
Williams (3)
Toro Rosso (3)

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Albert Park pistinde yapılan sıralama turları sonuçları Brawn GP pilotlarını ilk iki sıraya yerleştirmişti. Red Bull’la ilk yarışına çıkan Sebastien Vettel üçüncü cepten başladığı yarışta Jenson Button'un peşinden ayrılmadı. Ta ki yarışın sonlarına doğru Kubica ile yaşadığı talihsiz olaya kadar.

Kovalainen 2, Nakajima 19, Piquet 24, Massa 48, Raikkonen, Kubica, Vettel 57. turda yarışa veda ettiler. Hamilton diskalifiye edidli.

Kış testlerinin büyük bölümünü kaçıran, Avustralya’ya gelme ihtimali bile düşük olan Honda takımı, son anda Brawn GP’ye satıldı ve bu şekilde piste çıkıldı. Kışın çok az test yapmalarına rağmen Brawn GP, hafta sonu boyunca herkesi etkileyen performanslarıyla bir kez daha dikkat çekti.

Brawn GP'nin yeni aracı, sezon öncesinde çıktığı iki test haftasında en hızlı tur zamanlarına imza atarak etkileyici bir performans ortaya koymuştu.

Bu sezon yarışları TRT-1 yayımlıyor. Ancak yarışın başlarında yayın kesildi. Ben de yarışı kabloda RTL'den izlemek zorunda kaldım. Yaklaşık 15 dakika sonra yayın normale döndü.

Sezonun ikinci yarışı 5 Nisan 2009'da Malezya'da.

Resim: www.turkiyeF1.com

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..