Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '19

 
Kategori
Deneme
 

Ayakkabılar

Arkadaşımın birisi ayakkabılarının çok pis koktuğundan şikâyetçiydi. Ben de bu konuda araştırma yapıp kendisine ilettim uygulamayı yapınca kokunun geçtiğini belirtti ve bana teşekkür etti. Aşağıdaki bilgileri size de aktarıyorum umarım yararlanırsınız. Saygılarımla sunulur. NAHİDE ÇELEBİ

Ayakkabı Kokusu Nasıl giderilir?

Ayakkabı kokusuna kimi zaman ayaklar yol açarken, kimi zaman da tercih edilen ayakkabılar nedeniyle oluşabilmektedir. Ayakkabı kokusunun giderilmesi amacıyla, oluşan kötü kokulara yol açan bakterilerin yok edilmesine yönelik temizlik yapılmalıdır. Ayaklarında aşırı bir terleme olanlarda da ayakkabı kokusu yaşanmaktadır. Bu nedenle ayakkabı seçiminde kaliteli ayakkabılar kokuyu belirli bir oranda azaltsa da, uygulanabilecek bazı basit yöntemlerle bu kokulardan kurtulabilirsiniz.

Ayakkabı kokusunu gidermek amacıyla, kötü kokuların absorbe edilmesini sağlayacağını düşündüğü parfüm ya da oda spreyi kullansalar da her iki koku birleştiğinde çok daha kötü bir koku oluşabilir.

 Ayakkabı kokusunun nedenleri: Ayakkabı kokusunun en başta gelen nedenleri seçilen kalitesiz ayakkabılar ve ayaklardaki koku oluşumudur. Ayakkabı seçerken çok özen gösterilmeli ve mevsimine göre ayakkabı alınmalı ve giyilmelidir. Yaz mevsiminde kapalı ayakkabıların tercih edilmesi, kötü kokuların daha çok oluşmasına yol açacaktır. Giyilen ayakkabının kendi kokusu nedeniyle meydana gelen kötü kokular için etkin bir koku gidericinin olduğu da söylenemez. Malzemesi kalitesiz olan ayakkabıları kullandığınızda, bunun üstüne ayak kokusu da eklenirse oldukça kötü kokuların meydana gelmesi kaçınılmazdır. Buna karşın ayak terlemesine ve havasız kalma durumunda talk pudrası gibi koku gidericiler kullanılabilir. Bu pudrayı isterseniz ayakkabınıza dökebilir isterseniz ayaklarınıza sürebilirsiniz.

Ayakkabı kokusunu gidermek için püf noktaları: Ayakkabı kokusunun giderilmesi için uygulanacak yönteme karar vermek için, öncelikle ayakkabı kokusuna yol açan faktörleri belirlemek gerekir. Ayakların havayla temasını önleyen ayakkabılar, ayakların terlemesine yol açar. Bu durum ayakkabı kokusunun en yaygın görülen nedenidir. Buna bağlı ayakkabı kokusunun giderilmesinde, karbonat evinizde kendinizin uygulayabileceği yöntemlerden biridir. Ayakkabılarınızın iç kısmına akşamdan bir yemek kaşığı kadar karbonatı döküp sabaha kadar bekletin. Ayakkabılarınızdaki kokunun yok olduğunu göreceksiniz.

Ayakkabı kokusunun giderilmesinde doğal yöntemler: Özellikle lavanta ve adaçayı yaprakları, doğal koku gidericilerin en etkili olanlarıdır. Adaçayından ve lavanta yapraklarından bir miktar alıp tüm gece boyu ayakkabıların içinde bekletirseniz, ayakkabıların kötü kokusunun yok olduğunu ve ayrıca güzel bir koku sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca portakal ve limon kabuklarını da ayakkabılarınızı kötü kokulardan kurtarmak için kullanabilirsiniz.

Ayakkabı kokusunun giderilmesinde yapılan yanlışlar: Ayakların kendi kokusuyla birlikte, harici etkenler nedeniyle oluşan ayakkabı kokusu birleşirse çok daha kötü kokular meydana gelebilir. Ayakkabılara deodorant sıkılması ya da oda spreyi sıkılması fayda yerine daha olumsuz netice doğuracaktır. Bu yapılan en sık hataların başında gelmektedir. 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..