Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Aygün Attar'ı tanıyor musunuz?

Aygün Attar'ı tanıyor musunuz?
 

www.yesilgiresun.com.tr/.../aygun-attar.jpg


13 Nisan’da Kanal B televizyonuna ani bir baskın yapıldı, televizyon sahibi Mehmet Haberal’ın ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Öztürk’ün de içinde bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı..

O tarihten bir gün önce 12 Nisan 2009 Pazar akşamı Kanal B de “Çıkış yolu” isimli bir programın son bölümünü izleyebildim. Program konukları arasında CHP li eski milletvekili Behran Şimşek ile Giresun Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Aygün Attar konuk olarak bulunuyordu. Ben Aygün Attar’ı ilk defa o programda izledim. Kendisi Azeri asıllı Atatürk hayranı bir Türk. Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi ile Türk, Ermeni ilişkileri uzmanlık konuları arasında olup, Üniversitede Lisans üstü ve lisans dersleri veriyor.

2003-2007 yılları arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Tarih Bölüm Başkanlığı yapmış, 2007 yılında Dumlupınar Üniversitesi rektörü Güner İnce, Aygün Attar’ın Azerbeycan’dan getirdiği evraklerın sahte olduğunu öne sürerek “kamu görevinden” men cezası istemiyle YÖK’e müracaat edilmiş. Ancak YÖK Denetleme Kurulu’nun iki aylık incelemesi sonucunda 21 üyenin tamamı Attar’ı haklı bularak talebi oy birliğiyle reddetmiş. Kendisi 1986 yılında SSCB Bakü Üniversitesini bitirmiş, doktorasını ise 1993 yılında Rusya Bilimler Akademisi Tarih Bölümünde yapmış. Türkçe dışında Rusya, Farsça ve İngilizce bilen Attar’ın birçok akademik çalışmaları, makaleleri ve kitapları var.

Programda Aygün hoca, Amerikanın Irak’a yaptığı birinci körfez harekatından sonra silahlarını PKK ye bırakarak Iraktan çıktığını ileri sürerken, aynı şekilde önümüzdeki aylarda Amerika, Irak’ı terk ederken elindeki silahları yine PKK ya bırakmayacağını kimse söyleyemez iddiasında bulundu.

Ermenistan’ın Türk sınırını tanımadığını, Türkiye’nin doğu illerinden bazılarını Batı Ermenistan olarak gördüğünü anlatan, Ağrı’ya Aranat diyen, Karabağ’a sahiplenen Ermenistan’ın Devlet Başkanının, Türk siyasetçilerinin aksine sınırın Ekim’de açılacağını neye güvenerek söylediğinin cevabını arıyordu. Böyle bir davranışın Azerileri de derinden etkilediği ve üzdüğünü de dile getiriyordu.

Attar’ın soykırım iddiaları hakkındaki görüşü ise şöyle:

Osmanlılar döneminde 29 Ermeni asıllı paşa vardı. Ermeniler, yıllarca aynı sofrayı paylaştıkları Müslüman Türk halkına, dış güçleri arkalarına alarak zulüm ve ihanet ettiler, hatta cayır cayır yaktılar. Türkler, vatanı satan Ermeniler`i yok etmek yerine tehcir etmiştir. Ancak gösterdiğimiz bu büyüklük bizi zora sokmuştur

Prof. Dr. Aygül Attar `Kafkasya`da Türk Kıyımı` başlığı altında yaptığı sunumda da Ermenilerin Türklere yapmış olduğu kıyımdan ve vahşetten belgelerle bahseder. Ermenilerin Azeri Türklerine karşı geçtiğimiz yıllara kadar soykırım uyguladığını söyleyen Attar, `Ermeniler çok fazla Azeri Türk`ünü öldürmüş, evlerinden uzaklaştırmış ve zorunlu göçe maruz bırakmıştır. Bir düşünün yüzyıllarca sahip çıktığınız, koruduğunuz ve beslediğiniz insanlar 1. Dünya Savaşı sırasında size ihanet etmiş ve arkanızdan vurmuştur. Soruyorum size kim soykırım yapmıştır?

Aygün hoca “Hepimiz Ermeniyiz” diye slogan atanlara ise, Ermenistan’da herhangi bir Türk’ün “Hepimiz Türk’üz” demesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Onlarca Türk öldürüldü.Ermenistan’da kimse bağıramadı. Çünkü mümkün değil. Ama benim ülkemde hepimiz Ermeniyiz diye bağırabiliyorlar.” Türk bayrağını ayaklar altına alanlara karşı kimse ses çıkarmıyor. Kimse askerlerimizi öldüren PKK’nın temsilcilerinin Meclisimizin içinde bulunmasını protesto etmiyor. Demiyor ki “Çocuklarımızın katillerinin temsilcileri Çıkın defolun dışarı.PKK’nın elebaşının sağlık problemlerini tartışıyoruz. Kimse sorgulamıyor

15.06.07 tarihinde teröre lanet, şehitlere saygı mitinginde yaptığı konuşma ise şöyledir:

“Bize bu ay yıldızlı bayrak altında yaşamamız için canlarını veren şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Onların hatıraları karşısında baş eğmek için toplandık. Her birisi için de yüz bin kere rahmet diliyoruz. Dumlupınar Şehitliği’nde yatan binlerce şehidimizin bulunduğu Kütahya’dayız.. Terör olaylarının bitmemesinde Yassıada’da 5 yıldızlı otelde gibi yaşayan Abdullah Öcalan kadar Güneydoğu Anadolu’daki belediye başkanları da suçludur. Biz vatan için tarafız. Kurban olan askerlerimizden yanayız. Biz Türk’üz. Ne Mutlu Türk olarak doğana.”

29 Ekim 2008 tarihinde Giresun Üniversitesince, cumhuriyetin kuruluşunun 85.yılı dolayısiyle “Bayramda Bayrak asalım”kampanyasında, aralarında Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ve üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler, esnafa Türk bayrağı ve üniversitenin flamasını dağıtırken, Prof. Dr. Aygün Attar burada yaptığı konuşmada:

Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya ve bölmeye çalışanların Türk bayrağına saldırma cesareti gösterdiğini ifade ederek, ''Bugün bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.

''Türk bayrağı bizim için her şeydir. Bunun böyle olduğu iyi bilinmelidir'' diyen Attar, şunları söyler:

''Bayrak, Türk hayat tarzına ve felsefesine göre iffet ve namus simgemiz olan kızlarımızın gelinliği ile birlikte çeyiz sandığında, en üst köşede yer edinmiş kutsal değerdir. Bizim için bayrak öylesine bir değerdir ki şehitlerimizin bedenini onunla sararız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini kurumlara astığımız bayrakla gösteririz. Lütfen bayrağımıza sahip çıkalım. Kurumlarımızı bayraklarımızla donatalım. Şanlı bayrağımızın o güzel muhteşem dalgalanmasına karşı korkuya düşen, titreyen ve bundan dolayı terör gibi alçakça eylemlere başvuranlara da en güzel cevaplarımızı verelim.''

Cumhuriyet Bayramında Atatürk’ü anlamak ve anlatmak konusunda panel veren Attar, dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanır.

Şimdi bir çok kişi, öğrencileri tarafından çok sevilen ve takdir edilen Atatürk hayranı Prof. Dr. Aygün Attar’ın Ergenekon kapsamında göz altına alınıp alınmayacağını merak ediyor.


Aygün Attar'ın Giresun Üniversitesinde yer alan tanıtımının link adresi.

http://www.giresun.edu.tr/fef/Fen-Ed-index_dosyalar/Page2586.htm

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..