Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman, Samet Aybaba, Jose Maurinho

İnsanlar yaşamak için çalışmak zorundadır. Çalışmak için ise uzun bir eğitim alırlar. Bu eğitim içinde bir çok sınav verirler ve bir çok ödev hazırlarlar. Bu süreç onları iş görür hale getirir. Onlar yaptıkları iş karşılığı bazen çok az denecek ücretler alırlar.

Son yıllarda dünyanın her tarafında ücretler geriledi. Artan nufus ve iş isteyenlerin çoğalması  ücretlerin reel olarak düşmesi sonucunu getirdi.

Ancak bir iş kolu varki, bazı yerlerde bacasız sanayi olarak tanımlanmaya başladı, burada herkesin ücreti inanılmaz artıyor. Ve yine son zamanlarda saçmalık derecesinde abartılı olmaya başladı. Buna tabii ki dur diyecek kimse yok. Bu  yanlışı durdurması gerekenler de bir şekilde bu artışa destek oluyor.

Futbol ve ödenen paralardan bahsediyorum. Az sayıdaki iyi oyuncu yanında, çok sayıda işini bilmez, ne yapacağına zor karar veren ve çoklukla hatalı kararlar alan, davranış bilimlerinde temel olarak öğretilen birçok öğretiyi defalarca yok sayan kararlar veren teknik direktörler canımı sıkıyor. Bu kadar yanlış ve anlamsız davranmak neden diye soruyorum? Ama bir makul yanıt bulamıyorum.

Sanırım onların bu anlamsız tavırlarının büyük bölümünden onlara iş veren yöneticiler sorumlu. Yetki verip takımın başına koyduğu TD nin bu saçmalıklarına karşı durmadıkları bire yana , oyuncuları ile olan ilişkilere müdahil olarak sebep oldukları kaoslar takımlarımıza çok zarar veriyor.

1 Ekim 2012 de Alex gitti. Heykeli dikilen efsane Alex , geçen yıl yumruk yumruğa kavga ettiği Emreden ,sonra takımdan gönderilen önemli ikinci adam oldu. Sayın Yıldırım siz muhakkak haklısınız dün verdiğiniz kararda belki son derece doğru. O zaman kullandığınız Azizsilin adı verilen ilaçlar çok yanlış etki yapmış ve siz yeni yeni görüyorsunuz.

Gündüz Alex vakası derken, akşam Aybaba yanlışı patladı. Ugur Boralın yanlış adam olduğu, kaç maçtır  ortada idi. Ama Aybaba görmek için 3 puan kaybetmek gerektiğine inanıyordu. Dün akşam kaybı Ugur dan başkasına bağlayamayız. Yok yere yedirdiği gol ile 2 puan gitti. Maçta 3 puan kaybedildi ama birini kaybeden Hugo Almeyda oldu. İçeri giren topa engel olan bir forvet. Komediden bile fazla. Huga off side olmasa gol. Bir  forvet nerede duracağını bilemez mi? Dün Hugo ile Ugur oynamasa yada gol yenen ve atılan dakikada dışarıda olsalar BJK maçı kazanmıştı.

Bunlar futbolcuda, Samet ne? Kimin nerede duracağı ne yapacağı belli değil. Üstelik o kadar kötü bir takım sahadaki. Defans her gelen topa dan dun yapıyor. Kaleci ise başka soru işareti. Ne olacak yani Cenk oynasa ve laubalilik yapsa yada başka saçmalıklar dün maç daha farklı mı olurdu? Belkide 0-0 biterdi. Bugün için doğru adam değil kaleci, yarını zaten yok. İyide Aybaba neden onu sürüyorsun sahaya. O oynadığında giden paradan başka ne var ki. Olcay, Veli ancak Necip ediyor. Bu adamlardan bir şey olmaz. Samet ne zaman anlar ki? Korkarım anlayamayacak. Onbirde forma giyen, Hılbert, Uğur ve Holosko hatta Almeyda bu kadar kötü oynarken bu takım kazanamaz. Üstelik birde Batuhan var. TV de onu eleştirmek ile ne olur ki? Bu çocuk bırakın oyunu kurtarmaya, yürümeye hali yok. Daha 18 giremeyecek bu oyuncuyu neden oyuna alırsın. Onu alırsa hangi oyuncuya ne mesaj verebilirsin. Takım oynamaz, oynayamaz zaten bu takımdan hayır gelmez. Sn Aybabada TV ye çıkar konuşur. Hoca bırak konuşmayı çalış ve bu takımı ayağa oynayan bir takım haline getir.

Dünyada yapılacak en iyi ve en rahat üstelik en kazançlı iş TD olmak. İstediğin kadar yanlış yap hepsi yanına kar kalır üstelik de bol para kazanırsın.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..