Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman'ın bıktıran tercihleri sonrası bir kez daha Hüsran

Aykut Kocaman'ın bıktıran tercihleri sonrası bir kez daha Hüsran
 

Maç öncesi yapmış olduğum yorumlarda, Fenerbahçe’nin en büyük handikapının Aykut Kocaman olduğunu dile getirmeye çalışmıştım.

Aykut Kocaman, kendince bir takım doğrular oluşturmuş, o doğruların da ardına takılmış gidiyor. Oysa bu maç, diğer oynanan tüm maçlardan farklı bir kimliğe sahipti… Bütün dünyanın gözü bu maçın üzerinde… Bu tür maçları ancak yıldız futbolcular kazanır. Üretken, yaratıcı, yetenekleri daha üst düzeyde olan futbolcularla bu türden maçları kazanabilirsiniz. Yıldız futbolcular için bu tür maçlar vitrinlik maçlardır.

Dikkat edin, geçen seneden beri Aykut Kocaman, Galatasaray maçlarında elindeki yıldız futbolcuları kenarda tutarak başlıyor.

Peki ya Aykut Kocaman, hangi Galatasaray maçında istediği sonucu alabildi? Hangi Galatasaray maçında takımını mahkûm oynatmaktan kurtardı? Hangi maçta şöyle adam akıllı pozisyon zenginliği yaşadı Fenerbahçe? Son şampiyonluk maçında Alex gibi bir ismi dahi yedekte bekletip, Selçuk Şahin’le maça başlamadı mı?

Bu sorduğumuz soruların sonuçları ortada.

Aykut Kocaman’ın kadro tercihleri sorunlu… Bu kafa yapısıyla Fenerbahçe’nin, Galatasaray’a karşı üstünlük kurması mümkün görünmüyor.

Maç öncesi demiştik ki “Bekir, ateş topudur, ne yapacağı belli olmaz”.  Dediğim aynen tescillendi. Oysa takımda Yobo’ya partner olabilecek en iyi ismin Mehmet Topal olduğu gün gibi ortadadır. Neden Bekir’de ısrar edilir, anlamıyorum.

Şöyle geriye dönün ve Baroni’nin takıma geldiğinden beri takıma hangi katkıları yaptığına bir bakın… Aklınıza gelen bir şey var mı?

Dört yılda toplasanız, on maç dahi şöyle akılda kalan maç oynamamış Baroni’ye takımda yer açacaksınız, elinizdeki Sezer kalitesinde bir futbolcuyu kenarda oturtacaksınız. Hangi akılla bu durumu izah edebilirsiniz? Güçlü fiziği, mücadeleci kimliği ve top tekniğiyle neden bir Mehmet Topuz orta sahanın ortasında Meireles’e partner yapılmaz?

Dün akşam oynanan maçın dişe dokunur bir kalitesi yoktu. Fenerbahçe kadrosunu gördüğümde maçı birlikte izlediğim Galatasaraylı arkadaşıma, “Galatasaray bu maçı alır” dedim ve dediğim çıktı. Çünkü Fenerbahçe’de yaratıcı, üretken futbolcu sorunu var. Aykut Kocaman’ın ısrarla görmek istemediği durum budur. Bu eksikliği görmeyen Aykut Kocaman, esasen Fenerbahçe’ye ciddi anlamda zarar veriyor.

Dönün geride kalan maçlara bakın. Kimi maçlarda koca bir ilk yarı boyunca gol pozisyonu dahi üretemediğini görürsünüz Fenerbahçe’nin. Kazandığı maçlara bakın, birçok maç zar zor kazanılmıştır. Göze hoş gelen, hücum zenginliği olan, insana heyecan veren tek bir maç dahi aklımda yok. Böyle büyük takım olunmaz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..