Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '15

 
Kategori
Sinema
 

Aytaç Arman "Yılmaz Güney Türkiye’de hak ettiği değeri göremedi"

Aytaç Arman "Yılmaz Güney Türkiye’de hak ettiği değeri göremedi"
 

Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında Seyhan Belediyesi tarafından Yılmaz Güney’in 78. Doğum Günü dolayısıyla özel bir program düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’ndaki törende Yılmaz Güney’in hayatından kesitlerin yer aldığı belgeselin ardından sanatçının dostları sahneye çıkarak birer konuşma yaptılar.
 
Usta oyuncu Aytaç Arman yaptığı konuşmada, ‘Baba’ adlı sinema filminde Yılmaz Güney ile birlikte rol aldıklarını belirterek, “O filmde Yılmaz Güney oğlunu oynadım.  Yılmaz Güney maalesef Türkiye de hak ettiği değeri göremedi. Bu ilgisizliği kesinlikle hak etmedi, TV’de filmleri çok fazla gösterilmiyor. Tüm bunlara rağmen Yılmaz Güney gibi sanatçılar daima eserleriyle yaşarlar. Önemli olan bu eserlerin halka sunulmasıdır.”  dedi.
 
“70’li yıllarda cezaevine girdiği için çok fazla bir anımız olamadı, kendisini cezaevinde ziyaret ettim” diyen Aytaç Arman, Yılmaz Güney’in kendisine söylediği “Sinema oyunculuğu objektiften ibarettir! Ne bulursan oyna, olabildiği kadar objektifin önünde ol. Onunla olan meseleni hallet” sözü ile sinemaya olan bakışını yönlendirdiğini ifade etti.
 
Törenin ardından Yılmaz Güney’in ‘Umut’ adlı sinema filmi gösterildi.
 
 
İHSAN TAŞ / MİLLİYET
 
Toplam blog
: 43
: 910
Kayıt tarihi
: 14.12.14
 
 

1980 yılında Batman'da dünya'ya gelen ihsan Taş 2002 yılında sanat camiasına giriş yaptı.  Bir ço..