Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '06

 
Kategori
Müzik
 

Azerbaycan'ın Ajda Pekkan'ı

Azerbaycan'ın Ajda Pekkan'ı
 

Sümer Ezgü ile "Anadolu dan geldik" adlı proğrama konuk olan Azerbaycan'ın tanınmış sanatçısı Brilliant Dadaşova TV 8'den canlı yayınlanan B.Paşa Parkında çekilen yayında söylediği nefis türkülerle bizlere şahane bir konser verdi. Söylediği her Azerice türküde bizleri kardeş ülkeye götürdü, yabancı olmayan Azeri müziğinin en iyi icra eden sanatçılarının başında geliyor. Hele kapanış şarkısı "Sene de birgün"ü söylerken, adına çekilen Kartal Tibet, Hülya Koçyiğit'in başrollerini paylaştığı o eski Türk filmi gözlerimizin önüne geldi. Bize harika bir nostalji yaşattı, sesine sağlık Brilliant.

Bakü'de doğdu, ailesi Azerbaycan'ın tanınmış ailelerinden olup, annesini küçük yaşta bir trafik kazasında kaybetmişti. İlk sahne deneyimini 1985 yılında Moskava'da Dünya Gençler Festivalinde geleceğin super yıldızı ünvanına layık görüldü. 1986'da Azerbaycan Televizyon ve Radyosunun solisti olur. Daha sonra Azerbaycan'ı İsveç, Avusturya, Almanya, İngiltere, A.B.D ve diğer ülkelerde başarıyla temsil etmiştir. Daha sonra devlet sanatçılığı ünvanını almıştır.

Türkiye de değişik tarihlerde gelip konserler veren Dadaşova, Modern Folk Üçlüsü ile birlikte de konser verdi. Norveç'te de CD çıkarmıştır. Sesi ile Türkiye'de hayran kitlesi kazandı. Cumhurriyet gazetesinden Hatice Tuncer'in yazısısnda Azebeycan'ın Ajda Pekkan'ı denilen sanatçı azeri pop tarzında da söylemektedir.

Porgramda Sümer Ezgü ile "Aman ayrılık, yaman ayrılık" derken ikisi de çok güzel içten söylediler.

Yine "Aman avcı vurma beni" diyerek türkülerine devam etti.

Söyledi "arzu gızım" ilede tüm konukları çoşturdu.

"Neşe saçar gül çiçek
Gülsün ömrün bahar tek
Senin bu sen hayattan ay gızım
Hos gademin mübarek
Ay menim Arzu gızım
Ay menim Arzu gızım,Arzu gızım
Ömrümün yazı gızım
Sevinci nazı gızım, Arzu gızım
Dagda duman pek güzel
Çiğ çimen ondan özel
Galbimde bir arzum var ay gızım
Hepsinden sen gözel..."

Sahne hakimiyeti ve seyirci ile dialoğu çok iyiydi, candan ve bizden bir gibiydi.

Kardeş Azerbaycan'nın değerli sanatçısı Brilliant(pırlanta, mücevher) Dadaşova'yı tekrar Türkiye'de görmek dileğiyle sanat yaşamında başarılar diliyoruz.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..