Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İbrahim Erdem KARABULUT

http://blog.milliyet.com.tr/karabulut44

03 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Azerbaycan Türkiye 1

Geçtiğimiz günlerde Aydın Üniversitesi'nde katıldığım, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkilerini ele alan konferansın konuşmacılarından eski Azerbaycan Başbakanı Panah Hüseyinov bir diğeri ise Dink Vakfı Koordinatörü Gül Becermen di'.

İlk konuşmacı Azerbaycan'ın sanayici iş adamı Ali Polat Bey, ?Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan topraklarının %20si bugün terk edilip Azerbaycan'a verilse dahi Azerbaycan kirlenmiş şerefini temizleyemez dedi.

Ancak bu şerefi temizleme görevini bugün doğacak çocukların 20 yıl sonra başaracağına inanıyorum. Uluslararası mahkemelerde işgal edilen toprakların geri alınması için verilen çabanın boş olduğunu düşünüyorum.

Dünyanın gözü önünde yapılan Hocalı Katliamı Azerbaycan halkının şerefine vurulmuş bir lekedir ve dünya bu katliama seyirci kalmıştır" dedi.

Dink Vakfı Koordinatörü Gül Becermen ise; Azerbaycan Ermenistan Türkiye ilişkilerini ele alırken Ermenilerin bulunduğumuz topraklarda binlerce yıl kardeşçe yaşadığını Osmanlı'nın son dönemlerinde devlet politikası ile sınır dışlarına diğer ülkelere sürgün edildiğini o dönemin siyasi çarkı içerisinde ciddi hatalar yapmış olsalar da genelde Ermeni halkının Türk halkına bakış açısı kardeşlikten öte bir dostluk düşüncesinde olduğunu belirtti.

Becermen, "Ermeni halkının Türk milletiyle değil Türk devlet politikasıyla sıkıntısı vardır. İzole edilmiş üç milyonluk ermeni halkının da kendi idarecileri ile uyuşmayan bir düşünce yapısı vardır.

Siyasilerin toplumların nabzını tutmadan almış oldukları kararlar Ermeniler ile Türk milleti arasındaki geçmişe dayalı dostluklarını, yakınlıklarını her geçen gün aldıkları kararlarla kin ve nefrete dönüştürmektedirler.

Oysaki Ermeni milleti ile Türk milleti arasında bin yıllık kültürel bağ vardır. Bir Ermeni'nin anlattığı bir hikaye de Türk insanı rahatlıkla kendisini bulur.

Ama girmek isteğimiz Avrupa'daki hiçbir milletin bizimle kültürel bir bağı yoktur. İzole edilmiş üç milyonluk ermeni halkı sınırların kapalı olmasından dolayı ciddi yoksulluk içinde bir yaşam sürdürmektedirler

. Sadece hava koridoruyla girilen ülkede kenar mahalleler ev ekonomisine katkıda bulunmak için evde yapmış oldukları poğaça, börek, açma vs. gıdaları satarak çocuklarının eğitimlerini tamamlamaya çalışıyorlar.

Üç milyonluk Eremistan'ın 75 milyonluk Türkiye'ye yapacağı ne düşmanlık olabilir? Dost elimizi uzatmadığımız üç milyonluk Ermenistan dokuz milyonluk Azerbaycan topraklarının %20 sini nasıl işgal edebilir? Bunun perde arkasını iyi okumak lazım.

Alınan siyasi kararların başta Rusya olmak üzere İran Türkiye ve Azerbaycan'ı irdelemek lazım" dedi.


İbrahim Erdem Karabulut

 
Toplam blog
: 13
: 102
Kayıt tarihi
: 03.03.12
 
 

İbrahim Erdem Karabulut Gazeteci & Yazar    www.sonhavadis.com www.halkatercüman.co..