Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Aziz İstifa

Mayıs ayında transferi bitridiğini söyleyen Aziz Yıldırım milli maç arasında Neto ve Jansen transferleri ile yandaşlarının gözünü boyamaya devam ediyor. Maalesef 15 günlük arada Fenerbahçeye ilaç olamadı. Aykut Kocaman halen daha sistemini ve düşüncelerini takıma uygulatamıyor. Ama kendisinin de yanlışları devam ediyor. Moralsiz, kilolu ve yaşlı Volkan da ısrar etmeye devam ederse Beşiktaş maçından sonra tası tarağı toplar büyük ihtimalle. Aynı şekilde sağ bek Isla ve İsmailde ısrarını anlamak mümkün değil. Islanın Şenerden hiç bir fazlası olmadığı gibi eksiği hırsıdır. En azından Şener defansta çok daha sağlam duruyordu ve sürpriz çıkışlarda sıfıra kadar inip orta yapabiliyor. İsmail içinse söylenecek çok şey var ama zaten seneler önce Hiddink pozisyon bilgisinin olmadığını söylemiş bize laf düşmez. Adam defans oyuncusu ama rakip nasıl karşılanır nasıl durulur bilmediği gibi hücumdayken de nereye koşacağını ne zaman kaçacağını bilmiyor. Hasan Ali'ye yazık oluyor bu durumda. Yeni transfer Neto için yorum yapmak erken ama en azından topları Souza ve Ozandan daha iyi ileriye taşıyor. 

Maçın başındaki golden önce yan hakem Serkan Ok Başakşehirli futbolcudan çıkmasına rağmen tacı onlara verdi ve devamında gol geldi. Elbette bu golü hakem hatası olarak değerlendirmek çözüm değil ama katkısını unutmamak lazım. Pozisyonun devamında top kornere çıktı köşe vuurşundan gelen topu defans ve Volkan seyredince Attamah kariyerinin belki de en rahat golünü atmıştır. Golden sonra Fenerbahçe oynar gibi görünsede net pozisyon yine yoktu. Zaten birşeyler yapmaya çalışan bir tek Valbuena var. Diğerleri o birşeyler yapsın diye elleri belerinde bekliyorlar. Gullianodan çok şey bekleyen Azizcilere bir tavsiyem hiç heveslenmeyin Diegonun yarıs kadar bile faydalı olamaz. 70 dakika bu adama sabreden Aykut Hocayada helal olsun ne sabır varmış. Takımı resmen 10 kişi oynattı. Koşmuyor diye gönderilen Alex(gerçekten de koşmuyordu gönderilmesi doğru karardı) şimdi gelse bu adamdan daha fazla faydalı olur. 2-0'dan sonra baskıyı arttıran Fenerbahçe birazda hızlı oynayınca devreye 2-1'in morali ile girdi.

Ancak devre arasında müdahalede bulunmayan Aykut Hoca maalesef 65. dakikaya kadar oyuncu değiştirmeme huyundan vazgeçmemiş ve ikinci yarının 20-25 dakikasını boşa harcamış oldu. Isla ve Giulianonun yerlerine Aatıf ve Janssen'i oyuna alarak baskıyı iyice arttıtnca Skirtel'in golü ile beraberliği yakaladı. Bu pozisyonda yine Serkan Ok'un hatalı kararını düzelten Fırat Aydınus doğru kararı verdi. Çünkü Skirtel kafayı vurduğunda Janssen ofsayttaydı ama topa müdahelesi yoktu. Belki kalecinin önünde olması tartışılabilir ancak zaten topun yönü kalenin diğer tarafına Clichy'nin müdahelesi ile oldu. 

2-2'den sonra kaybedecek birşeyi kalmayan Başakşehirli futbolcular ileri çıkmayı düşününce uzatma dakikalarında Fenerbahçe defansının bir türlü uzaklaştıramadığı topu Kerim alarak önünü boşaltarak Volkan'ın tersine göndererek Fenerbahçe taraftarının umutlarını bu sezonda bitirdi. 

Mayıs ayında transferi bitirdim diyen Aziz Yıldırım Fenerbahçeyi gerçekten seviyorsa daha kötü olmadan istifasını versin de en azından yeni başkan ile yeni bir heyecan olabilir. En azından tribünler dolmaya başlar ve Kadıköy tekrardan kalemiz olur. Yoksa Beşiktaş maçında alınacak kötü bir sonuçta olacakları tahmin etmek hiç de zor değil.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..