​ Aziz Yıldırım'ın avukatı / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Aziz Yıldırım'ın avukatı

Birkaç gündür televizyon kanallarında dolaşırken, el kol hareketleri yapan, bağıra bağıra konuşan birini gördüm. Aziz Yıldırım'ın avukatı olduğunu sonradan öğrendim. Televizyonlarda hemen hemen herşeyi gördük, bir mahkeme kalmıştı, onu da gördük. Avukatlar ne zamandan beri müvekkillerini medyada savunmaya başladılar, sanki hakim televizyonun karşısında o avukatı dinleyip, vay be Aziz Yıldırım suçsuzmuş, yarın mahkemede beraat ettireyim mi diyecek, hayretler içinde kalıyorum. 

O avukat belki de davanın seyrine zarar veriyor farkında değil. Girdiği davalarda nasıl bir uslupla savunma yapıyor merak ediyorum. 

Bu arada kişisel fikrimi de söylemek istiyorum. Rahatsız olan bir sanığa bu kadar tedavi sürecinde eziyet edilmemeliydi. Kaldı ki Aziz bey tutuksuz da yargılanabilirdi, kefalet de gösterebilirdi. Türkiye'de bir kamu yetkilisine soru dahi sorulamıyor, emekli olduktan sonra da konuşacak muhabir arıyorlar. 

Soruyorum mahkeme heyetine, Aziz Yıldırım neden tutuksuz yargılanmıyor diye. Bana yurt dışına kaçma ihtimali var diye cevap vermeyin sakın, yanına koruma polis verilebilirdi. 

Polisin görevi suç fiilini önlemek yerine, malum nedenlerle önceden belirlenen bazı isimlerin dinlenmesi, teknik takibi, izlenmesi suretiyle suç teşkil eden eylem yapılıncaya kadar mesai yapması maksatta şüphelere yol açmaktadır. 

Sanıklara savunma haklarını kullanmadan emniyet birimlerinde suçlu ilan edilmesi mahkemenin iradesine ipotek koymaktır ve hukuka aykırıdır. Sistemde bu gibi hukuksuzluk durumlarında bir hesap sorma mekanizması olmalıdır. 

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..