- Kategori
- TV Programları
Babam ve Ailesi'nin reyting kabusu devam ediyor!

Her kanalın kendince reklam ve PR çalışma yöntemleri söz konusu oluyor. Bu yöntemler yayınlanacak programa ve sahip olunan beklentiye göre değişimler gösteriyor. Değişim gösterme konusu ile ilgili çok farklı örnekler göstermek söz konusu olabilir. Ancak bu konuya derinlemesine girersek asıl konumuzdan saparız, o yüzden geçiyorum. İşte bu yöntemlerden bir tanesini kullanarak Kanal D tarafından pazartesiye yerleştirilen, oyuncu kadrosu ve hikayesindeki entrika bakımından sezonun en merak edilenlerinden bir tanesi olan Babam ve Ailesi dizisi çok zor günler geçiriyor.
Başrollerinde Ayça Bingöl, Ceyda Düvenci ve Bülent İnal gibi isimlerin olduğu, 19 Eylül tarihinde başlayan Babam ve Ailesi'nin reyting anlamında kabus dolu günleri bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda bir yükseliş bir düşüş göstermesi ile hakkında net yorum yapılmasına imkan vermeyen Babam ve Ailesi'nin reytingleri bu hafta daha da vasat şekilde geldi.
Dün akşam 8.bölümü ile ekrana gelen Babam ve Ailesi dizisi TOTAL grubunda 3.33 reyting ile 15., AB grubunda 3.76 reyting ile 10., ABC grubunda ise 3.91 reyting ile 11.olabildi. Dizinin geçen haftaki bölümü ise ; TOTAL grubunda 3.53 reyting ile 11., AB grubunda 3.64 reyting ile 10., ABC grubunda 4.01 reyting alarak 8.olmuştu. Yani sözün özü; dizi hem sıralama hem de reyting açısından kaybetmeye devam ediyor.
Haftanın 7 günü için de çok yoğun, çok sayıda rakip var gibi yorumlar yapabiliriz. O yüzden birçok yapımın arada kaynadığını, hak etmediği oranlar alarak erkenden ve sessiz sedasız şekilde ekrana devam ettiğini de söyleyebiliriz. Ama bu Babam ve Ailesi'nin yokuş aşağı düşüşünü kapatmak adına başarılı olabilecek bir neden olarak görülmüyor maalesef.
Bu sektörde düşüyorsan ve beklentiyi karşılama konusunda sıkıntıyı yaşatıyorsan bitmeye mahkumsun. Babam ve Ailesi iyi bir hikayeye ve oyunculuğa sahip olsa da bu gerçekle yüzleşecekler gibi duruyor. Acı ama gerçek.
İnşallah yanılırım.
ANIL KOLDAŞ
NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.