- Kategori
- Haber
Bağımsız Kürdistan'ı tanımayacağımız teyid edilmeli!
Irak’ın Kuzeyi’nde bir süredir yürütülmekte olan kara harekatı Genelkurmay’ın ‘hedeflere ulaşıldığı’ açıklamasıyla sona erdirilmiştir. Öncelikle harekatta görev alan ve şehit düşenlere Tanrı’dan rahmet, yararlılara ivedi sağlıklar dilerim. Ayrıca harekat dışında başka seçenek bırakmayan ortam ve koşulların da gelecekte tamamen değişmesi ümit ederim.
Bu harekatın hedefi; terör örgütünün üsleri, kadrosu ve elemanlarıydı.
Buna karşılık özellikle Barzani ve Talabani çevrelerinden, aleyhimize kamuoyu oluşturmak amacıyla, Türkiye’nin gizli gündeminin Musul ve Kerkük olduğu saptırması ileri sürülmekteydi.
Yine aynı çevreler ve yandaşlarının “Türk Ordusu’nun bir an evvel bölgeden çıkması” gerektiği dillendiriliyordu.
Bu çağrı bizzat ABD Başkanı tarafından da yinelendi.
Öyle anlaşılmaktadır ki, Barzani ve Talabani’ye Amerika suflörlük yapmıştır.
Amerika, önce bunların ağzından konuşmuş, sonra da deyim yerindeyse “baklayı ağzından çıkarmıştır”
O arada kimi uzmanların açıklamalarından anlaşılmaktadır ki; bu kapsamda bir harekata kolay kolay girişilemez. Ve bir kez sona erdikten sonra da tekrarlanması o kadar kolay olmayabilir.
Bu harekatla terör örgütünün toptan yok edilmesi veya yakın gelecekte topraklarımıza sızmasının önlenmesi için gerekirse bir süreliğine bir “ara güvenlik bölgesi” oluşturulması da yine askeri stratejistler tarafından önerilen ve yetkililerce benimsendiği tahmin edilen bir görüştü.
Bütün bunlara karşılık kesin bir sonucun alındığına ve geri çekilmenin zamanlamasına ilişkin sorular belirmektedir.
Oysa bunca özveriden sonra Mehmetçik bir süre daha o bölgeyi denetim altında tutabilirdi.
Umalım, bu karar ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olan çevreleri yüreklendirmesin.
İçinden geçilmekte olan zor süreç ve siyasal iktidarın desteğinin sağlanmasındaki güçlükler de anımsanınca, ulusal bütünlüğümüz konusunda, hepimizin daha duyarlı olması gereği bir kez daha ortaya çıkmaktadır.
Ulusal bütünlük ise güvenlik önlemleri kadar, ekonomik ve sosyal önlemlerle güçlendirilir.
Türkiye’nin alması gereken en etkili tavırlarından biri; Kuzey Irak’taki Bağımsız bir Kürdistan’ı tanımayacağını tez elden ve bir kez daha açıklamaktır.