Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '11

 
Kategori
Su Sporları
 

Bahar Saygılı Ertürk Ironman 70.3 Pays d Aix Fransa'yı başarıyla tamamladı (İlk Türk Kadın Ironman)

Bahar Saygılı Ertürk Ironman 70.3 Pays d Aix Fransa'yı başarıyla tamamladı (İlk Türk Kadın Ironman)
 

Başarılı milli triatlet bahar Saygılı ilk Türk Kadın Ironman ünvanını elde etti.


Geçtiğimiz haftasonunda Provence, Fransa’ da koşulan “Ironman 70.3 Pays d Aix” e katılan milli sporcu Bahar Saygılı Ertürk, dünya çapında Ironman 70.3’ ü bitiren ilk Türk kadın sporcu ünvanını sahip oldu. Bahar, Ironman 70.3’ e katılan ilk Türk kadın sporcusu olmasının yanında, yarışı 5 saat 37 dakika 53 saniye gibi gayet iyi bir dereceyle tamamlarken, kategorisinde 68 inci; genel sırlamada da 623 üncü sırada yer alarak ülkemizi başarıyla temsil etti.

1200 sporcunun katılıp, 1189' un finiş gördüğü yarışta Fransız sporcu Stéphane Poulat Erkekler kategorisinde toplamda 3:49:43 ile birinci olurken, Kadınlar kategorisinde yine bir Fransız olan Jeanne Collonge 04:17:42' lik dereceyle birinci geldi.

Açıkçası Bahar’ ın yapmış olduğu derece hiç de azımsanacak gibi değil. 61 göğüs numarası ile yarışan Bahar, 1.9 km’ lik yüzme etabını 29:04 dakikada tamamladıktan sonra 1400m irtifaya kadar çıkan 90 km’ lik bisiklet etabını 3:35:59’ da tamamlayarak, yarı maraton mesafesi olan 21 km’ lik koşu etabını ise 1:33:27’lik dereceyle adeta sadece yarı maraton koşarmışçasına yüksek tempoda koşarak tamamladı.

Bu arada diğer önemli bir derece ise Bahar’ ın eşi Mehmet Akif Ertürk’ ten geldi. Mehmet, aynı yarışta, 5 saat 52 dakika 56 saniye gibi iyi bir dereceyle yarışı tamamlayarak Bahar’ la birbirleri ile ne kadar uyumlu bir çift olduklarını göstermekle kalmayıp Türk Triatlon ve Ironman tarihinde karı-koca ironman bitiren ilk çift olma ünvanına da sahip oldular. Mehmet, kategorisinde 130 uncu olurken, genel sırlamada da 743 üncü sırada yer aldığı ilk Ironman 70.3 ‘ü başarılı bir şekilde tamamladı.

Bahar Saygılı Ertürk Kimdir?

Bahar, çok hareketli bir çocuk ve bu yüzden aile doktoru tavsiyesi üzerine onu spora yönlendiriyorlar tıpkı milli yüzücü Feridun Özdamar’ a çocukluğunda yapıldığı gibi.  Önce yüzme, sonra bale derken antrenörü sayesinde 2001 yılında triatlonla tanışıyor ve Sonrasında birçok yarış ve birçok başarılı dereceye imza atıyor Bahar.  Ondan sonra kah bir triatlon yarışında, kah bir açık deniz yarışında Çanakkale Boğazını geçiyor… Bir başka zaman Riva Maratonu’ nunda, sonra Runtalya’ da görüyoruz kendisini. Bir yandan da yaşam biçimi haline dönüştürdüğü spor hayatını, yüksek öğrenim hayatına taşıyor. Marmara Üniversitesi spor bölümünde okurken uluslararası bir proje ile yurtdışına çıkıyor.  Mezuniyetinden sonra branşında yüksek lisans programına devam ediyor. Halihazırda hem yüksek lisans programına devam ederken hem de özel bir kanal olan “World Travel Channel TV” de Hiperaktif spor programını hazırlayıp sunan henüz çiçeği burnunda yeni evli başarılı bir sporcu… Evet, Biraz da Bahar’ ı kendi ağzından tanıyalım.

Bahar Saygılı Ertürk' ün haber, röportaj ve fotoğraflarının devamı görmek için cyclingtr.com' u tıklayın

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..