- Kategori
- Yemek - Mutfak
Baharatlı tavuk budu(Yılbaşı için)

Yılbaşı için düdüklü tencerede çok az suyla baharatlı tavuk budu yapabiliriz. Vereceğim tarif 6-8 kişilik tavuk tarifidir. Yeni yılda bütün tavuk yapma yerine lezzeti açısından ve ikramda farklılık olmama açısından tavuk budunu(pirzolalık olan) tercih ediyorum çünkü bütün tavuk yapınca kime tavuğun budu, göğsü, derisi, göğsü, kuyruğu düşeceği belli olmuyor ve genelde tavuğun budu seviliyor.
Tavuğu çok az suyla pişirince ve baharat ilavesi yapınca lezzeti daha çok artıyor.
Şayet tavuk miktarını artırmak isterseniz baharat ve su oranını da biraz daha artırabilirsiniz.
Malzemeler:
6-8 tavuk
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1, 5 tatlı kaşığı deniz veya kaya tuzu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Tavuklar yıkanır ve düdüklü tencereye konulur, 1 su bardağı su konulur ve üzeri tuzlanır. Daha sonra tüm baharatlar ve zeytinyağı konularak düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
Düdüklü tencerenin buharı çıkınca düdük kapatılır ve ocağın altı kısılarak 45-50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.