Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Bak hele!..

Bak hele!..
 

Suudi Arabistanlı İmam Dr. Ahmet El Mubi, çok değerli(!) görüşlerini Lübnan TV'si kanalı ile Fox Tv'ye aktarmış!..

Neymiş bu değerli(!) İslam düşünürü(!) İmam hazretinin, değerli(!) düşünceleri:

İslam Dininde kız çocuklarının askari bir evlenme yaşının olmadığını, 1 yaşındaki bir kız çocuğunun bile evlenebileceğini belirtmiş!..

El Mubi devamla; Ama kızların cinsellik için hazır olmaları gerektiğini, (cinsellik için uygun yaş nedir) bu gibi faktörlerin, çevre ve geleneklere göre değişebileceğini, kız babasının fikrininde alınması gerektiğini, evlilik yaşamının ayrı, cinselliğin ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiğini, Hz Muhammed'in, Hz. Ayşe ile 6 yaşında iken evlendiğini ve cinselliği 9 yaşında yaşadığına atıfta bulunarak, kendi görüşlerininde, bir nevi islamı yaşamak olduğunu lütfetmişler.(!) Bu düşünce tarzı ile kime ne mesaj veriliyor? Bu düşünce yapısının İslam Dinine katkısı nedir? Durup dururken, niye böyle bir görüş belirtilmiştir? İyice irdelemek gerekmez mi?

Bunu haber yapan fox TV, "bu bir İslam stilinde evliliktir" diyerek. İslam dini ile dalga geçmektedir.

Kimdir bu Dr. Ahmet El Mubi? Bunun uzantıları Türkiye'de de var mı? Böyle bir adam İslam adına çıkıp, böyle saçma, sapan sözler söyleme yetkisi ve cesaretini kimden alıyor. Bu şahsın İmam olarak görüşlerine inanan var mı? Eğer var ise; bu nasıl bir İslam anlayışı, bu nasıl bir insanlık anlayışı?

Bir yaşındaki bir kız çocuğunun bile evlenebileceğini söylemek, nasıl bir dini anlayış olabilir!.. Eğer benim ülkemde de bu zihniyette birileri var ise, hemen bu ülkeyi terk etmeli. Anne bile diyemiyen bir çocuğu evlendirmek.(!) Ve adına İslami yaşam tarzı demek(!) çok saçma.

Yukarıda resminide göreceğiniz bu değerli imam(!) İslam adına konuşabilecek bir insana benziyor mu? İnsana benziyor mu? Bu ve benzeri şahıslar çıkıp islam adına konuşuyorlar ve batı aleminde, İslam dini o kadar yanlış anlaşılıyor. Ve bu şahısları; tüm Tv haberlerine ve gazetelerine çıkartarak, hem şahsı meşhur ediyorlar, hemde İslam Dinini kötülüyorlar. Bundan iyi Lejyonerlik faaliyeti mi olur. Buna kendi silahınla, kendi ölümüne neden olmak denir.(!)

Bu haberi öğrendikten sonra, değerli Profesör Yaşar Nuri ÖZTÜRK hocamın "Allah ile Aldatmak" kitabı aklıma geldi. Ne de güzel anlatmış değil mi? Allah ile aldatıp, kendisine menfaat sağlayan şarlatanları. İşte bu El Mubi de öyle bir birisi. İslam Dininde böyle şarlatanlar olduğu müddetçe, İslam; batı aleminde kötü bir din olarak görülecektir. Bir an önce bu tip şarlatanların İslam aleminden temizlenmesi ve "Allah ile Aldatmalarına " müsade edilmemesi gerekir. Yoksa İslam dini gün be gün böyle şarlatanlar yüzünden kan kaybedecektir.

Bu dünyada kadınlarında insan olarak görüldüğü ve insanca muamele gördüğü bir İslam anlayışının daha da yayılması, şarlatanların olmadığı, kız ve kadınların kendi istediği zamanda, kendi istedikleri ile evlenmeleri dileklerimle..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..