​ Bal Parmak Tatlısı / Yemek - Mutfak / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı
 

Merhaba,

Canınız tatlı çektiğinde hemen hazırlayabileceğiniz kolay bir tarif. Tatlıyı mini fırın tepsisine uyguladım. Kocaman bir kayık tabağı kadar bereketli  oluyor. Şayet daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri iki katına çıkartırsınız.

Tarifi: 1 yumurta, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 fincan çiçek yağı, 125 gr.tereyağ (margarin de kullanabilirsiniz. ), 1 paket vanilya, 1 pakete yakın kabartma tozu, un, irmik (bulamak için)

Şerbeti: 1.5 büyük  su  bardağı şeker, 2  büyük su bardağı su biraz limon

Yapılışı: Soğuk dökeceğimiz için işe önce şerbeti yapmakla başlıyoruz. 1.5 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu 4-5 dakika  kaynatıp indirmeye yakın birkaç damla limon sıkıp şerbeti hazır ediyoruz.Sonra derince bir kapta 1 yumurta, 125 gr.oda ısısında tereyağı ( hamur işi margarin de olabilir.) yarım fincan sıvı yağ, yarım su bardağı şeker iyice  karıştırılır. 1 paket vanilya, bir pakete yakın kabartma tozu ekleyip, elinize yapışmayana kadar yumuşak bir hamur olana kadar yavaş yavaş un katıp yoğuruyoruz. Ben  tepeleme 10 yemek kaşığı koyup sonrasını kıvamına göre bir kaç kaşık daha ekledim. Çok katı olmasın, geriye dönüşü olmaz, sadece elde yuvarlanacak kadar  şekil aldı mı hamurunuz  olmuş demektir.

Hamurdan  ufak parçalar alıp, avuç içinde parmak şeklinde  yuvarlıyorsunuz. Ardından düz bir tabağa döktüğünüz  irmiğe bulayıp  biraz aralıklı olarak fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına atıyoruz. 15- 20 dakika kadar pişirip, çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerine döküp, 1-2 saat sonra servis ediyoruz. Bu arada fazla yaptığınız hamuru da derin dondurucuda daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.