Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Balık böreği nasıl yapılır

Öncelikle temizlenmiş ve bol tatlı suyla yıkanmış olan 500 gram kefal balığını haşlayınız. Çelik bir Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyunuz. Küçük küçük kestiğimiz 1 adet soğanı tavaya aktarınız. Pembeleşene kadar kavurunuz. Elma gibi soyduğunuz 1adet domatesi de küçük küçük doğrayınız. 1o adet Mantarları da ince dilimler halinde kesiniz. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu da ilave ediniz. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyiniz.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi, 3 adet yufkalara sarınız, yufkaların üzerine 1 su bardağı rendelenmiş olan kaşar peynirini serpiştiriniz. Ve önceden 180 dereceye ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişiriniz. Dilimleyerek, servis yapınız. Afiyet bal olsun.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..