- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Balık böreği nasıl yapılır
Öncelikle temizlenmiş ve bol tatlı suyla yıkanmış olan 500 gram kefal balığını haşlayınız. Çelik bir Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyunuz. Küçük küçük kestiğimiz 1 adet soğanı tavaya aktarınız. Pembeleşene kadar kavurunuz. Elma gibi soyduğunuz 1adet domatesi de küçük küçük doğrayınız. 1o adet Mantarları da ince dilimler halinde kesiniz. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu da ilave ediniz. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyiniz.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi, 3 adet yufkalara sarınız, yufkaların üzerine 1 su bardağı rendelenmiş olan kaşar peynirini serpiştiriniz. Ve önceden 180 dereceye ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişiriniz. Dilimleyerek, servis yapınız. Afiyet bal olsun.