Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '19

 
Kategori
Deneme
 

Balıkla Yoğurt Tüketmek

Halkımız arasında yıllardır söylenen “Eğer balıkla birlikte yoğurt yersen zehirlenirsin...” sözü gerçekten doğru mudur? Geçmişten beri herkes bu cümleyi tekrarlar.

Bu konuda uzman olan eşim şu bilgileri verdi:

Neden Balıkla Yoğurt İkilisi Akıllarda Zehirler Olarak Kalmıştır? Bayat balıkta bulunan zehirli olan histamin yoğurtta da bulunmaktadır. Eğer balığı bayat olarak tüketirsek vücudumuza zehirli bir maddeyi almış olacağız. Bunun üzerine bir de yoğurtta bulunan histamin eklenince zehir miktarı artar ve yoğun olarak histamin alınmış olur. Sonucunda da zehirlenme meydana gelir. Fakat bu durumun meydana gelmesi için balığın bayat olması gerekir. Taze balıkta hiç bir sorun olmayacaktır.

Zehirlenmenin belirtileri arasında kusma, baş dönmesi ve halsizlik yer alır. Bu belirtilerin yaşandığı durumlarda acil olarak hemen en yakın hastaneye gidilmelidir. Eğer buzlanmış balık alacaksanız bildiğiniz ve güvendiğiniz yerden almalısınız. Çözünmüş balıkları asla tekrardan buzluğa koyup dondurmayınız.

Balığın taze olup olmadığını anlamak için birkaç yol vardır. Bunlardan bir tanesi balığın gözlerini incelemek olacaktır. Eğer parlak ve diri ise içinizden şüphe olmadan alabilirsiniz. Balığı depoda bekletecekseniz önce içini temizleyip öyle depoya koymalısınız. Buzlu balık aldıysanız eğer çözünmesini beklemeden direkt gideceğiniz yere götürmelisiniz. Sağlığınız açısından bunlara dikkat ederseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.

Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..