- Kategori
- Deneme
Balıklar Neden Pahalı?
Balık ve balıkçılarla ilgili gerçekler,
Kıyaslamalarla...
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balık neden pahalı oluyor?
Kırmızı et ile kıyaslamak istiyorum;
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği zahmetli ve maliyetli bir iştir.
Veterinerler kontrolünde;
Hayvanların beslenmeleri için yem,
Aşı ve ilaçları,
Ahırların ve ağılların temizliği,
Isıtılması ve serinletilmesi,
Masrafı gerektirdiğinden bir MALİYET söz konusudur.
Etin mutfaklarımıza gelişi bu yollardan, fiyatlı olması doğaldır.
Balıklara gelince;
Denizlerde büyük balıklar küçük balıkları yiyerek besleniyorlar, yem masrafı yok,
Denizler doğal yaşam ortamı, ısıtma, serinletme, temizliği, aşı, ilaç sair masrafı yok,
Denizlere at ağı, tut getir, hal aracılığı ile satışa sun...
Maliyet?
Bu kıyaslama yazısının özü;
Avlanma izni ihale ile alınmış olsa da,
Balıklar ucuz olmalı,
Beyaz et öncelikle balık haftada en az iki kere tüketilmesi tavsiye ediliyor ama her bütçenin kaldırabileceği bir harcama değil.
Haksız mıyım?
Selamlarımla...
Yurdagül Alkan.